Αθωώθηκαν από την τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και οι 16 ομάδες που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για συμμετοχή σε στημένους αγώνες. Τη “νύφη πλήρωσαν” μόνο κάποιοι παράγοντες και ποδοσφαιριστές οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι.

Ανάμεσα σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται ο πρόεδρος της «Φενέρ», Αζίζ Γιλντιρίμ, ο οποίος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, παρότι είχε προφυλακιστεί και η εισήγηση των εισαγγελέων για την τιμωρία του ήταν για κάθειρξη 147 χρόνων!

Σύμφωνα με την ετυμηγορία, δεν προέκυψαν στοιχεία που να επιβαρύνουν τους συλλόγους, ανάμεσα στους οποίους ήταν η πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε, που είχε αποκλειστεί από το Champions League καθώς και οι Γαλατάσαραϊ, Μπεσίκτας και Τραμπζονσπόρ..

Η αρμόδια επιτροπή τιμώρησε με τριετή αποκλεισμό τον ποδοσφαιριστή Ιμπραΐμ Ακίν (που εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν στην Ισταμπούλσπορ και πλέον ανήκει στη Γκαζιάντεπσπορ) ενώ διετή ποινή επέβαλε στον Σερντάρ Κουλμπιλγκέ (που ανήκει πλέον στην Ανκαραγκουτσού) για το παιχνίδι μεταξύ Γκεντσλερμπιρλιγκί-Φενέρμπαχτσε.

Δύο διοικητικά στελέχη της Φενέρμπαχτσε, ο Ιλχάν Εκσίογλου και ο Σεκίπ Μοστούρογλου, τιμωρήθηκαν για τρία και έναν χρόνο αντίστοιχα. Όμως εκκρεμεί η δίκη στα πολιτικά δικαστήρια στην οποία παραπέμπονται 93 άτομα.

Πηγή: novasports.gr