Είναι η πρώτη φορά που οι δημοσκοπήσεις φέρουν αυτόν τον σχηματισμό εντός του Κοινοβουλίου, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιλεγόμενες πληροφορίες για τη στάση που θα τηρήσει μετεκλογικά, καθώς πρόκειται για μία οργάνωση που στο παρελθόν είχε στενές σχέσεις με φασιστικές αντιλήψεις.

Αναφορικά με την ΕΕ, η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει την Ευρώπη των Εθνών και όχι «την Ευρώπη του κεφαλαίου και των τοκογλύφων», ενώ παράλληλα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κατάργηση των κρατικών εξόδων, με δραστικές μειώσεις στις αποδοχές των βουλευτών καθώς και την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα.

Ο επικεφαλής της κ. Μιχαλολιάκος αρνήθηκε παλαιότερες δηλώσεις του υπέρ του φασισμού και του ναζισμού και ισχυρίστηκε ότι όλοι τον αντιμάχονται επειδή «είναι Ελληνας, Εθνικιστής και Χριστιανός». Έφτασε μάλιστα σε προεκλογική του συνέντευξη να δηλώσει ακόμη και υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη «αφού η χώρα 31 χρόνια τώρα έχει στηρίξει την οικονομία της σε αυτό, δεν πρέπει να τους κάνει τη χάρη να το εγκαταλείψει έτσι», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η Χρυσή Αυγή ζητά καταγγελία του Μνημονίου και λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1974 μέχρι σήμερα και «άρνηση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους».

Τέλος, υποστηρίζει ότι οι τράπεζες που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση θα πρέπει να «εθνικοποιηθούν» καθώς και να συγχωνευθούν οι «φαλιρισμένες» ιδιωτικές τράπεζες σε μια ισχυρή εθνική τράπεζα, ενώ κάνει λόγο και για διαγραφή των τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια.

Πηγή: euractiv.gr