Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος που ίδρυσε το κόμμα τον Φεβρουάριο του 2012, έχει τονίσει ότι μετά τις εκλογές θα πρέπει να απομακρυνθούν οι δανειστές και ότι «αναγνωρίζουμε το χρέος αλλά όχι και τα ληστρικά επιτόκια που μας έχουν επιβληθεί από Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ». Θεωρεί ότι Σαμαράς και Παπανδρέου είναι ««είναι συνέταιροι, υπάλληλοι των τραπεζιτών και του κ. Σόιμπλε και εκτελούν γονυπετείς τις εντολές του κ. Τόμσεν».

Ασκώντας δριμεία κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, λόγω έλλειψης αλληλεγγύης τα τελευταία δύο χρόνια, υπογραμμίζει ότι η «Ευρώπη θέλει σήμερα όχι χώρες εταίρους αλλά εταίρες».

«Άλλαξε η κατάσταση από το 2010, όταν η Γερμανία άρχισε να κινείται με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχει η ενωμένη Ευρώπη καμιά σχέση με αυτήν της γερμανικής κατοχής. Τα δυο κόμματα μιλώντας για φεντεραλισμό, συγκυβερνώντας, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μέσα σε μια νέα τάξη παγκόσμιας διακυβέρνησης. Πιστεύουμε στην Ευρώπη των λαών, στην Ευρώπη που έχει χώρες εταίρους κι όχι χώρες εταίρες»…

Δεν θεωρεί οτι τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδος από την ΕΕ και χαρακτηρίζει «παράνομα» τα επιτόκια. «Δεν θα πληρώσουμε 230 δις τα παράνομα επιτόκια. Και μην ακούω τρομοκρατικές απειλές. Από το ευρώ δεν μπορεί να μας βγάλει κανείς. Που προβλέπεται αυτό; Πουθενά … Όλα αυτά είναι ψέματα. Πώς πληρώθηκαν τότε που υποτίθεται ότι δεν είχε καταβληθεί η έκτη δόση; Τον Δεκέμβριο του 2009 η χώρα είχε περιουσία ακίνητη ενός τρις. ευρώ όπου βρίσκονταν στις τράπεζες. Πείτε μου που είναι τώρα; Το σχέδιο ήταν να υποτιμηθεί η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία, να εξαθλιωθεί η ελληνική οικογένεια, να φτάσουμε στο σημείο να παραδώσουμε τον ορυκτό μας πλούτο».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, θα πρέπει να γίνουν συμφωνίες με εναλλακτικές αγορές όπως η Κίνα και η Ρωσία, καθώς και με αλλοδαπούς κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας, ώστε να εξασφαλιστούν χαμηλά επιτόκια και να χρηματοδοτηθεί μεσοπρόθεσμα το Ελληνικό Δημόσιο. Όπως τονίζει, η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί στην εν λόγω ενέργεια μόνο σε περίπτωση που παρατηρηθεί στέρηση στα έσοδα του προϋπολογισμού, καθώς σε «κανονικές συνθήκες […]επαρκούν για την πληρωμή όλων των υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, πλην αυτών που αφορούν την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους, στη σημερινή του μορφή».

Πηγή: euractiv.gr