Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός του Γιώργου Καρατζαφέρη, ακολούθησε αντίστροφη πορεία από τη ΝΔ, υπερψηφίζοντας το πρώτο Μνημόνιο και καταψηφίζοντας το δεύτερο Μνημόνιο.

Η ψήφιση δίχασε το κόμμα, με δύο βουλευτές του να ψηφίζουν «ναι» στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή και να ακολουθεί η διαγραφή τους ενώ στη συνέχεια μεταπήδησαν στη ΝΔ. «Είμαι υπερήφανος που υπάρχει σήμερα η Ελλάδα, χάρη και στη δική μου ψήφο. Δεν θα υπήρχε. Θα είχαμε πτωχεύσει και θα είχαμε τελειώσει από πέρσι τον Μάιο», δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Αναφορικά με τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου περί εξόδου της Ελλάδος από το Μνημόνιο το 2015, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τονίζει: «Περιμένω δήλωση από τον κ. Παπαδήμο και τον κ. Προβόπουλο ότι σε 3 χρόνια πράγματι θα βγούμε από Μνημόνιο. Διαφορετικά εάν σιωπήσουν είναι συνένοχοι».

Tο ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι μια προσωπικότητα «γνωστή στην Ευρώπη» καθώς και να «γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και πως λειτουργεί η Ευρώπη». «Δεν πτωχεύει η Ελλάδα Δεν υφίσταται θέμα. Και θα σας θυμίσω την κουβέντα στο Προεδρικό Μέγαρο, όταν τους ρώτησα: “Κύριοι, ξέρει κανένας από εσάς πόκερ;”. Τελικά έχουν περιοριστεί στη “Μονόπολη” ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου που έπαιζαν στη Βοστόνη. Μέχρι εκεί. Τους λέω “η κ. Μέρκελ έχει ζευγάρι του πέντε και παριστάνει ότι έχει φουλ του άσου”. Δεν μας διώχνει από το ευρώ και δεν πτωχεύει η Ελλάδα», δηλώνει ο Γ Καρατζαφέρης.

«Υπάρχει ανάγκη συσπείρωσης του ευρωπαϊκού νότου, μετά και τις γαλλικές εκλογές, αλλά και ανάγκη ανατίναξης της γερμανικής επικυριαρχίας», τονίζει.

Πηγή: euractiv.gr