Η συνέχιση της πολιτικής του Μνημονίου «όχι μόνο δεν θα τερματίσει την κρίση, αλλά και «θα πάμε και σε τρίτο πακέτο και σε τέταρτο πακέτο και πολύ γρήγορα θα βγούμε κι από την Ευρωζώνη ως παρίες», υπογραμμίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γιατί όπως λέει, «θέλουν να είναι η χώρα μας μια χώρα της Ευρώπης με μισθούς 400 ευρώ και με κοινωνικό κράτος διαλυμένο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ωστόσο «χρειάζεται ισχυρή πολιτική διαπραγμάτευση εντός της Ευρωζώνης, εκεί που είμαστε ίσος προς ίσο, βγάζοντας στην άκρη τα μνημόνια της χρεοκοπίας και τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας». «Δε μπορεί να διαπραγματευόμαστε με κάποιους κύριους Τόμσεν ή Ράιχενμπαχ που δεν είναι εκλεγμένοι…».

«Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει δεν θα έχει καμία στήριξη και καμία σχέση με τον βαθύ πόθο του ελληνικού λαού να σταματήσει αυτή η πολιτική. Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε τον τερματισμό αυτής της δυσαρμονίας αλλά και αυτής της λιτότητας. Μπορούμε να εγγυηθούμε την παραμονή τη χώρας στην Ευρωζώνη», τόνισε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι καθίσταται πλέον αναγκαία η φορολόγηση του πλούτου προκειμένου να επέλθει ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.

«Μπροστά στο δίλλημα μισθοί, κοινωνικές παροχές και τοκογλύφοι δεν έχουμε κανέναν δισταγμό. Να σταματήσουμε να φορολογούμε τη φτώχεια και να αρχίσουμε να φορολογούμε και τον πλούτο. Θα έρθουν να σας μιλήσουν κάποιοι αντιμνημονιακοί όπως ο κύριος Καμμένος, ο οποίος θα σας πει ότι θέλει να τα έχει καλά με όλους. Σε αυτή τη ζωή όμως όταν κάποιος κερδίζει κάποιος χάνει. Όλα αυτά τα χρόνια σε Ελλάδα κέρδιζαν οι λίγοι που είχαν τα πολλά και έχαναν οι πολλοί», τόνισε.

«Αν αντί για τα χαράτσια που έχουν μετατρέψει τους μικροϊδιοκτήτες σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια, μπει μια έκτακτη εισφορά στο 1% του τζίρου των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων που είχαν τζίρο 200 δις ευρώ, τότε θα εξοικονομήσουμε δύο δις», τονίζει χαρακτηριστικά.

Πηγή: euractiv.gr