Η Τσέλσι νίκησε 2-1 τη Λίβερπουλ στον τελικό της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στο «Γουέμπλεϊ» και… κράτησε το Κύπελλο Αγγλίας στο Λονδίνο. Οι «μπλε» πανηγύρισαν το 7ο τρόπαιο στον θεσμό, όσα έχει και η αντίπαλός τους και πήραν την καλύτερη ψυχολογική ένεση ενόψει του τελικού του Champions League.

Η Λίβερπουλ από την άλλη, δεν κατάφερε να κατακτήσει ένα δεύτερο τρόπαιο στη σεζόν μετά το Λιγκ Καπ που πήρε τον Φεβρουάριο στο ίδιο γήπεδο. Οι «κόκκινοι» που μείωσαν και μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι με γκολ του Κάρολ στο 64′, πίεσαν την Τσέλσι στο τελευταίο ημίωρο και είχαν παρουσία στα καρέ του Τσεχ. Μάλιστα, διαμαρτύρονται για μία φάση στο 82′, υποστηρίζοντας ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας μετά από κεφαλιά του Κάρολ.

Η ομάδα του Ντι Ματέο, ο οποίος έγινε ο 14ος στην ιστορία που κατακτά το Κύπελλο Αγγλίας ως παίκτης και ως προπονητής, πήρε το προβάδισμα στο 11′ με τον Ραμίρες. Ο Βραζιλιάνος άσος νίκησε τον Ρέινα μέσα από την περιοχή και τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο την κούρσα του από αριστερά.

Το 1-0 έμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ στις αρχές της επανάληψης η Τσέλσι διπλασίασε τα τέρματά της και έκανε σαφέστατο το προβάδισμα. «Δράστης» ο συνήθης ύποπτος, Ντιντιέ Ντρογκμπά. Στο 52′ ο Αφρικανός άσος εκμεταλλεύτηκε τον χώρο που του έδωσε ο Σκρτελ, πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ο Νταλγκλίς γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 και η Λίβερπουλ κατάφερε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα του Τσεχ στο 64′. Ο Κάρολ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των Λονδρέζων και παρά την παρουσία του Τέρι μπροστά του, σούταρε και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τσεχ. Η Τσέλσι, πάντως, κράτησε έστω και δύσκολα τη νίκη, καθώς οι «κόκκινοι» δεν βρήκαν ποτέ τον τρόπο να ισοφαρίσουν.

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ, Χοσέ Ενρίκε, Σπίρινγκ (55′ Κάρολ), Χέντερσον, Ντάουνινγκ, Τζέραρντ, Μπέλαμι (78′ Κάιτ), Σουάρες

Τσέλσι: Τσεχ, Μποσίνγκβα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Λάμπαρντ, Μίκελ, Ραμίρες (77′ Μεϊρέλες), Μάτα (90’+1′ Μαλουντά), Καλού, Ντρογκμπά

Επιμέλεια: Κυριάκος Νταμαδάκης

Πηγή: novasports.gr