Δύο Έλληνες κατάφεραν να «σφραγίσουν» το εισιτήριο που οδηγεί στον 2ο γύρο των προκριματικών του διεθνούς επαγγελματικού τουρνουά τένις ανδρών, Status Athens Open 2012 το οποίο άρχισε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης στο Μαρούσι, με χρυσό χορηγό την Cosmote.

Πρόκειται για τον Φίλιππο Παπαχριστόπουλο και τον Φρέντι Γεωργούδα, οι οποίοι πέρασαν τη δοκιμασία του 1ου γύρου . Κερδίζοντας τον Λουδοβίκο Μαυρονικόλα με 6-0, 6-1 ο Παπαχριστόπουλος προκρίθηκε στον 2ο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο, Ντενίς Ματσούκεβιτς, Νο 4 του ταμπλό. Ο Γεωργούδας επικράτησε 6-1, 6-2 του Δημήτρη Λουκαρέα και θα παίξει με τον Λευκορώσο, Αλεξάντερ Μπούρι, Νο 8 του ταμπλό.

Από τους υπόλοιπους τις πιο ανταγωνιστικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν ο Χάρης Καπόγιαννης και ο Κωνσταντίνος Μίκος. Ο Καπόγιαννης έχασε στις λεπτομέρειες απ’ τον Αυστραλό, Ραμίζ Γιουνάιντ με 7-5, 6-4. Ο Γιουνάιντ που είναι Νο1044 στο Απλό και Νο161 στην παγκόσμια κατάταξη του Διπλού, ήταν νικητής στο διπλό του Status Athens Open 2009.

Ο Μίκος «πάλεψε» το ματς με τον Ορμαζάμπαλ (Νο 349 στον κόσμο, Νο 3 στο ταμπλό των προκριματικών) αλλά πλήρωσε τα λάθη του και ηττήθηκε 6-4, 6-3 μετά από αγώνα, που είχε διάρκεια 68 λεπτά. Αποκόμισαν πολύτιμη εμπειρία αλλά αποκλείστηκαν οι Γιώργος Σιαπάτης, Αποστόλης Καψάλης, Στέφανος Σχινάς, Αλέξανδρος Σιδεράκος, Χρήστος Κεϊσίδης, Νίκος Σερκεδάκης, Γιώργος Ταράσης, Αναστάσιος Χαράτσης, Παναγιώτης Γιαννακέλος, Αλέξανδρος Χαρίσης, Νίκος Κόκκοτας.

Ο Κύπριος Φώτος Φωτιάδης, ο οποίος παίρνει μέρος στο τουρνουά με wild card που του χορήγησαν οι διοργανωτές πέρασε στον 2ο γύρο των προκριματικών κερδίζοντας τον Γιώργο Σιαπάτη με 6-4, 6-0.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι οκτώ αγώνες του 2ου γύρου της προκριματικής φάσης του Απλού. Συνοπτικά το πρόγραμμα:
Κεντρικό γήπεδο, ώρα έναρξης 12μ.: Ματσούκεβιτς (Ρωσία) – Παπαχριστόπουλος, Ορμαζάμπαλ (Χιλή) – Φωτιάδης (Κύπρος), Γεωργούδας – Μπάρι (Λευκορωσία), Γιουνάιντ (Αυστραλία) – Ίτον (Βρετανία).
Κορτ 5, ώρα έναρξης 12μ.: Κρέτσμπερ (Γερμανία) – Μόσερ (Αυστρία), Σάτσκο (Γερμανία) – Πιρς (Αυστραλία), Γκέντιν (Ιταλία) – Βασιλέφσκι (Λευκορωσία), Μπόζολιατς (Σερβία) – Μαρκορά (Ιταλία).
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο του κεντρικού γηπέδου λειτουργεί Tennis Village, στο οποίο οι χορηγοί εκθέτουν τα προϊόντα τους και διοργανώνουν διάφορα χάπενινγκ.

Κλήρωση «βουνό»

Πολύ δύσκολη κλήρωση είχαν οι Έλληνες τενίστες στους αγώνες του κυρίως ταμπλό, που θα αρχίσουν την Δευτέρα (9/5). Είναι χαρακτηριστικό ότι κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν, το Νο 2, το Νο 3 και το Νο 5 του τουρνουά. Συγκεκριμένα, ο Μάρκος Καλοβελώνης θα αγωνιστεί στον α΄ γύρο κόντρα στον Σλοβάκο, Κάρολ Μπεκ (Νο 111 στον κόσμο), ο Θόδωρος Αγγελίνος με τον Εσθονό, Γιούργκεν Ζοπ (Νο 120) και ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης με τον Βέλγο, Ρούμπεν Μπέμελμανς (Νο 145). Ακόμη και ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς, που ήταν ο πιο «ευνοημένος» της κλήρωσης, «έπεσε» πάνω στον Γάλλο, Γκρεγκόρ Μπουρκιέ, Νο 194 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Ρώσος, Ιγκόρ Κουνίτσιν, Νο 1 τουρνουά, θα ξεκινήσει τους αγώνες του, με αντίπαλο τον Αυστραλό, Ματ Ρίντ. Την κλήρωση των αγώνων του κυρίως ταμπλό πραγματοποίησε ο επιδιαιτητής του τουρνουά, Χανς Γιούργκεν Οξ παρουσία του Γενικού Διευθυντή τουAthens Status Open, Αλέξη Ζητρίδη.

Πηγή: novasports.gr