Υπέρ της αύξησης των κρατικών δαπανών και της χαλάρωσης των ασφυκτικών όρων λιτότητας με στόχο την ανάπτυξη τάχθηκε ο επίτροπος Όλι Ρεν μιλώντας στις Βρυξέλλες, στο Free University. Όπως τόνισε ο επίτροπος Ρεν, η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, προκειμένου να τηρείται η ισορροπία με την ανάπτυξη.

Ο κ. Ρεν, παραμονή των κρίσιμων εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την σκληρή στάση της Ευρώπης έναντι της δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε ότι τα αδύναμα μέλη της Ευρωζώνης πρέπει να πείσουν τόσο τις αγορές, όσο και τους υπεύθυνους χάραξης της πολιτικής τους, ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δημοσιονομικές προκλήσεις και να δημιουργήσουν κλίμα εμπιστοσύνης.

Στο μεταξύ, την πεποίθησή του ότι η Ισπανία θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη κατά της κρίσης χρέους χωρίς τη βοήθεια των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, ότι θα επιδιώξει να πραγματοποιηθεί άτυπη σύνοδος των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου. Θέμα της συνόδου θα είναι η ανάπτυξη.

Πηγή: skai.gr/Economic Times