Χοιρινό κότσι στον φούρνο από την Δέσποινα Παρασύρη για το Κάθε Μέρα
Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό κότσι στον φούρνο
Cuisine: Ελληνική
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Συνολικός χρόνος:
Συστατικά
- 2 τεμ. χοιρινά κότσια, από 1.300 γραμ. περίπου το κάθε ένα
- 2 τεμ. καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
- 2 τεμ. κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα
- 2 κλων. σέλερι, ψιλοκομμένα
- , ψίχα από 2 πορτοκάλια
- 4 κ.σ. κέτσαπ
- 4 κ.σ μουστάρδα
- 4 κ.σ σόγια σος
- 4 κ.σ μέλι
- 1 κ.σ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο(κοφτή κουτ.)
- 10 Κόκκους μπαχάρι
- 5-6 τεμ γαρύφαλλα
- 2 τεμ κανέλα, ξυλαράκι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ ή μία μεγάλη κατσαρόλα 5 λίτρα νερό, ½ φλιτζάνι αλάτι και 1 φλιτζάνι ζάχαρη, ανακατέψτε τα για να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι και μαρινάρετε στο μείγμα αυτό τα κότσια. Αφήστε τα τουλάχιστον 12 ώρες πριν τα μαγειρέψετε.
- Ξεπλύνετε τα κότσια και βάλτε τα στην γάστρα. Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίξτε τα στην γάστρα.
- Σκεπάστε την και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 οC για 3 ώρες.
- Βγάλτε τα κότσια από την γάστρα όταν ψηθούν και περάστε την σάλτσα που έμεινε στην γάστρα από ένα λεπτό σουρωτήρι για γίνει λεία