Εννέα διαγωνισμούς σχεδιάζει να ξεκινήσει στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους περιλαμβάνει τα εξής: Την αξιοποίηση 28 κτηρίων , το 35% των ΕΛΠΕ , το 29% του ΟΠΑΠ, το 74% της ΕΥΑΘ, την πώληση της ΛΑΡΚΟ, την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, μίας σειράς λιμανιών και μαρίνων, την πώληση του 61% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και του 90% των ΕΛΤΑ.

Στη νέα τριμηνιαία του έκθεση το ΤΑΙΠΕΔ καταγράφει τους στόχους έως το τέλος του Ιουνίου με γνώμονα τις μνημονιακές υποχρεώσεις της Ελλάδας. Όπως αναφέρει απομένει ακόμα η πρόσληψη συμβούλων για 6 από τα έργα του 2012 και 2013 (βάσει μνημονίου η διαδικασία θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί). Σύμφωνα με την έκθεση, σε 2 περιπτώσεις η διαδικασία πρόσληψης συμβούλων βρίσκεται στο τελικό στάδιο υπογραφής από τον υπουργό Οικονομικών, ενώ στις υπόλοιπες 4 περιπτώσεις (που αφορούν σε 2 έργα, Τραινοσε και ΕΛΒΟ) η διαδικασία είναι στη διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού.

Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται ότι προσλήφθηκε η εταιρεία Hill+Knowlton Strategies ως εκπρόσωπος επικοινωνίας με το εξωτερικό με σύμβαση ενός έτους αλλά και της MRB με στόχο την διενέργεια πανελλαδικών δημοσκοπήσεων για το πως βλέπουν οι πολίτες τις αποκρατικοποιήσεις.

Πηγή: energypress.gr