Ακόμα ένα συμβάν όπου δεδομένα πιστωτικών καρτών διέρρευσαν από εταιρεία η οποία έπεσε θύμα κακόβουλων χρηστών. Ο λόγος είναι για την Global Payments σύμφωνα με την οποία σχεδόν 1,5 εκατομμύρια αριθμοί καρτών πιστωτικών και χρεωστικών μαζί με τα στοιχεία των πελατών εκλάπησαν.

Δυστυχώς, η κλοπή τέτοιου είδους στοιχείων συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια. το προηγούμενο έτος οι χάκερς έκλεψαν προσωπικά δεδομένα από την SONY Online Entertainment 24.000.000 λογαριασμούς χρηστών. Το 2010 130.000.000 λογαριασμοί εκλάπησαν από την Εταιρεία HeartLand Payment Systems, μία εταιρεία διαχείρισης πληρωμών. Το 2007 46.000.000 λογαριασμοί εκλάπησαν από την TJ Maxx.

Από τους χάκερς δεν γλύτωσε ούτε η MasterCard όπου και από αυτήν εκλάπησαν το 2005 έμμεσα μέσω μίας τρίτης εταιρείας 40.000.000 λογαριασμοί.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών των οποίων τα στοιχεία πέφτουν στα χέρια χάκερς, έχουν έξι φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πέσουν θύματα απάτης ή/και κλοπής.

Είναι σημαντικό οι καταναλωτές και χρήστες πιστωτικών/χρεωστικών καρτών να γνωρίζετε και να παίρνετε όλα τα μέτρα ασφαλείας καθώς οι χάκερ αν αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα μπορεί να τα αξιοποιήσουν ακόμα και μετά από μήνες για να μην γίνουν αντιληπτοί.

Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες της τράπεζας και συμβουλευτείτε την για θέματα ασφάλειας συνναλαγών.