Απάντηση σε όσους τον επέκριναν για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των οροθετικών ιερόδουλων, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστηρίζει ότι η δημοσίευση των στοιχείων είναι νομιμότατη «και ας κόπτωνται οι Φαρισαίοι», εξηγώντας ότι «η φωτογραφία εξυπηρετεί την άμεση αναγνώριση, καθώς προφανώς οι πελάτες δεν θυμούνται ονόματα, ούτε οι ιερόδουλες συστήνονται».

«Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην περίπτωση του aids υπάρχει το λεγόμενο παράθυρο των 72 ωρών που εφόσον κάποιος που υποψιάζεται ή φοβάται ότι έχει μολυνθεί, μπορεί να μπει σε ειδική αγωγή και να αποφύγει τη μόλυνση».

Επιπλέον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτιμά πως οι αντιδράσεις για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών αυτών «είναι υπερβολικές, διότι αγνοούν ότι εδώ υπάρχει σύγκρουση δύο δικαιωμάτων. Από τη μία πλευρά, του δικαιώματος στην προσωπικότητα της ιερόδουλης και από την άλλη πλευρά, του υπέρτερου δικαιώματος στην προστασία της δημόσιας υγείας».

«Τα κοινωνικά προβλήματα δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο και είναι λάθος να τα κατηγοριοποιούμε με αυτούς τους όρους», διαμηνύει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και καταλήγει λέγοντας πως «είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι μας ότι τα διαπιστευτήρια της προοδευτικότητας μετρούνται στην πραγματική ζωή και στα πραγματικά προβλήματα όχι στις θεωρητικές διακηρύξεις».

Πηγή: skai.gr