Ενώ στη ΝΔ τα πράγματα φαντάζουν αμφίρροπα σχετικά με τον υποψήφιο που θα καταλάβει την πρώτη θέση του συνδυασμού, στο ΠΑΣΟΚ Ημαθίας η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη, αν και φαινομενικά μοιάζει περίπλοκη. Οι τρεις “διεκδικητές” της πρωτιάς είναι οι σημερινοί βουλευτές, πλην όμως ο Τάσος Σιδηρόπουλος όχι μόνο δείχνει πως θα κερδίσει την πρωτιά, αλλά και με σημαντική διαφορά ψήφων από τον δεύτερο (μετριοπαθείς υπολογισμοί θέλουν την διαφορά 1ου και 2ου περί τις 5.000 ψήφους).  

Μάλιστα, το παραπάνω σενάριο ενισχύει το γεγονός ότι με τον – τουλάχιστον μέχρι την 6η Μαΐου – πρώτο σε ψήφους βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τάσο Σιδηρόπουλο έχουν συστρατευθεί, μεταξύ άλλων, μεγάλα στελέχη της “Συμπολιτείας” του Δήμου Βέροιας, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των απλού αγροτικού κόσμου του νομού (μέσω ενώσεων ή μεμονωμένα).
Άλλωστε, όλα δείχνουν πως η μάχη του ΠΑΣΟΚ θα γίνει για την 2η και 3η θέση, μεταξύ των Θανάση Γικόνογλου, Άγγελου Τόλκα και, ενδεχομένως, της Δώρας Μπαλτατζίδου.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα