Με ριζικό αέρα ανανέωσης, πλην του Λάζαρου Τσαβδαρίδη που διετέλεσε βουλευτής επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ημαθία και με ανάλογη διάθεση οι πολίτες που επιλέξουν να ψηφίσουν ΝΔ – ο καθένας για τους λόγους του – φαίνεται πως θα επιλέξουν τους βουλευτές τους, αφήνοντας πίσω ό,τι έχει σχέση με το παρελθόν (συμπεριλαμβανομένων των Μ. Χαλκίδη και Λ. Τσαβδαρίδη που το αντιπροσωπεύουν).  

Από την άλλη, επειδή οι πολίτες έχουν… καεί στο χυλό, δεν φαίνονται διαθέσιμοι για πειραματισμούς με τα δύο νέα (ηλικιακά) πρόσωπα, με αποτέλεσμα στο επίκεντρο των αποφάσεων να βρίσκονται οι άφθαρτοι πολιτικά, αλλά έμπειροι στην αυτοδιοίκηση και στη ζωή, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Γεωργία Μπατσαρά, οι οποίοι μάλλον έχουν υποτιμηθεί από τους εσωκομματικούς τους αντιπάλους, σχετικά με την δυναμική τους.
Το τοπίο είναι θολό κυρίως επειδή ο εκλογικός νόμος προβλέπει οι βουλευτές του πρώτου κόμματος να έχουν μέχρι και 4 βουλευτές, ωστόσο δεν αποκλείεται να είναι ακόμη και δύο, αν τα μικρότερα κόμματα έχουν αξιοσέβαστα ποσοστά, πανελλαδικά και στην Ημαθία. Διαφορετικά, θα μπορούσε να πει κανείς πως οι δύο υποψήφιοι, ο ένας δημοτικός σύμβουλος Βέροιας και η δεύτερη Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας (με υψηλό ποσοστό σταυρών στις τελευταίες εκλογές της Αυτοδιοίκησης) θα “μετακόμιζαν” σίγουρα στο… Σύνταγμα!
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα