Με έξι ελληνικά πληρώματα θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου κωπηλασίας στο Βελιγράδι (3-6 Μαΐου). Οι αθλητές θα αναχωρήσουν την Τρίτη(1/5) για τη Σερβία, με τα τέσσερα από τα έξι πληρώματα να έχουν ήδη πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, ενώ τα υπόλοιπα δυο ευελπιστούν σε μια καλή εμφάνιση στο Βελιγράδι. Σίγουρα όμως για όλους τους αθλητές μια τέτοια διοργάνωση αποτελεί ένα μεγάλο τεστ των δυνατοτήτων τους.

Οι απεσταλμένοι της Ελλάδας είναι: Σπύρος Γιάνναρος (σκιφ ελ βαρών), Χ.Γιαζιτζίδου-Αλ. Τσιάβου (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών), Ν.Γκουντούλας-Α.Γκουντούλας και Χ. Κουτσιάφτης-Απ.Λαμπρίδης (δίκωπος άνευ), Σ.Παπαχρήστος-Γ.Τσίλης -Γ.Τζιάλλας-Γ.Χρήστου (τετράκωπος άνευ) και Π.Μαγδανής-Λ.Κόνσολας (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών). Μαζί τους στην αποστολή θα δώσει το «παρών» ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Σάκης Αθανασιάδης, Τόλης Παλαιοπάνος, Χρόνης Βλασταρίδης ενώ αρχηγός της αποστολής είναι το μέλος της ΕΚΟΦΝΣ και έφορος αγώνων κ.Γιώργος Μουτσάτσος.

Την Παρασκευή (4/5) θα γίνουν οι προκριματικοί και οι επαναληπτικοί, το Σάββατο (5/5) οι ημιτελικοί, ενώ την Κυριακή (6/5) οι τελικοί.

Πηγή : sday.gr