Οι γυναίκες ενός απομονωμένου χωριού του Μαρόκου, αναγκάζονται κάθε μέρα να μεταφέρουν νερό στο χωριό και τα σπίτια τους από την απομακρυσμένη πηγή που βρίσκεται στο βουνό.

Μετά από μια σειρά ατυχημάτων που συμβαίνουν στη δύσβατη διαδρομή και κινητοποιημένες από τη Leila, μια νεοφερμένη νύφη, αποφασίζουν να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν από τους άνδρες να συνεισφέρουν στη μεταφορά του νερού, μέχρι να κατασκευαστεί ο νέος αγωγός.

Η άρνηση των ανδρών του χωριού οδηγεί στην επανάσταση των γυναικών, που κηρύσσουν αποχή από τα συζυγικά τους καθήκοντα μέχρι να πεισθούν οι άνδρες για το αντίθετο.

Με οδηγό την κωμωδία του Αριστοφάνη “Λυσιστράτη” , ο ρουμάνος -εγκατεστημένος όμως στη Γαλλία σκηνοθέτης- και μαζί με τον Alain-Michel Blanc, συν-σεναριογράφος της Πηγής, Radu Mihaileanu, μας παρουσιάζει μια κωμικοτραγική ιστορία από την ύπαιθρο μιας χώρας τού όχι τόσο σύγχρονου αραβικού κόσμου, όπου ο μοναδικός προορισμός της γυναίκας είναι η συνεχής γέννηση παιδιών και η ισόβια φροντίδα του νοικοκυριού και του συζύγου-αφέντη της .

Την παράσταση κλέβουν με την ερμηνεία τους η πανέμορφη -Λυσιστράτη- Leila Bekhti, η τρομερή γιαγιά Καραμπίνα, Biyouna και η πολύχρωμη και εξαιρετικά φωτογραφημένη ερημιά των Μαροκινών τοπίων.

Από την Λίνα Μπάκου για το Κάθε Μέρα