Την πεποίθησή του ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων θα καταλαγιάζουν μόλις ζήσουν στην πράξη τη λειτουργία των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας μεταναστών, εκφράζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τη μεταφορά των πρώτων 56 παράνομων μεταναστών από τους συνολικά 220, στην Αμυγδαλέζα. Oι υπόλοιποι 164 αναμένεται να μεταφερθούν έως το βράδυ.

Σε μήνυμά του μέσω του Facebook ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζει ακόμα ότι τηρούμε τη νομιμότητα και δε θα κάνουμε τη χάρη αυτών που θέλουν μία πολιτεία άπραγη και ανοχύρωτη, ενώ σε άλλο μήνυμά του μέσω twitter αναφέρει πως «με την Αμυγδαλέζα αποδεικνύουμε ότι μια κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να λειτουργεί ακόμη και λίγες μέρες πριν τις εκλογές».

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Χρυσοχοΐδη στο Facebook αναφέρει τα εξής:

«Σέβομαι απόλυτα τις αγωνίες και τους φόβους των τοπικών κοινωνιών, είμαι βέβαιος, όμως, ότι θα καταλαγιάσουν μόλις ζήσουν στην πράξη τη λειτουργία των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας και δουν ότι η εγκληματικότητα περιορίζεται και οι συμμορίες δεν έχουν πια έδαφος να κινηθούν» δηλώνει μέσω Facebook ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Δεν θα κάνουμε τη χάρη αυτών που θέλουν μια Πολιτεία άπραγη, γυμνή και ανοχύρωτη, για να λεηλατούν σε βάρος της. Τηρούμε τη νομιμότητα, εφαρμόζουμε ευρωπαϊκές λύσεις, προστατεύουμε τα συμφέροντα της κοινωνίας αλλά και τα δικαιώματα των ίδιων των παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα διαθέτει συντεταγμένη Πολιτεία με υποδομές και πολιτικές, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αρχικά στην Αμυγδαλέζα θα οδηγηθούν συνολικά οι 220 παράνομοι μετανάστες και έως τις 15 Μαΐου θα φτάσουν τους 1200.

Το επόμενο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών θα κατασκευαστεί στη Δεσκάτη Γρεβενών.

Πηγή: skai.gr