Για ισχυρό ρεύμα ψηφοφόρων κατά του Νικολά Σαρκοζί έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γαλλικής πολιτικής και ιστορίας στο Πανεπιστήμιου του Άστον Τζίμ Σίλντς. Ο κ. Σίλντς υποστήριξε πως αρκετοί ψηφοφόροι θα ψηφίσουν τον Ολάντ με σκοπό να μην επανεκλεγεί ο Σαρκοζί.

«Όποιος και να εκλεγεί στην προεδρία της Γαλλίας θα έχει περιορισμένες δυνατότητες ελιγμών στην οικονομική πολιτική», ανέφερε ο κ. Σίλντς.

«Ο Ολάντ έχει παρουσιάσει μια πολιτική δαπανών και φορολογίας του κεφαλαίου η οποία δεν συνάδει με τις πολιτικές λιτότητας στην ευρωζώνη» πρόσθεσε ο βρετανός ακαδημαϊκός.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Σίλντς η νίκη του Ολάντ ενδέχεται να ανοίξει τη συζήτηση για αλλαγή της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρώπη δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη.

Τέλος, ο κ. Σίλντς εξήγησε τι έφταιξε και ο Σαρκοζί βρέθηκε από τις υψηλές δημοτικότητες του 80%. «Του προσάπτουν ότι έγινε ο πρόεδρος των πλουσίων. Επίσης, οι πολίτες κουράστηκαν από τον λάιφσταιλ τρόπο ζωής που ακολουθούσε» κατέληξε ο κ. Σίλντς.

Πηγή: skai.gr