Αποθαρρυντικά θα χαρακτήριζε κανείς τα στοιχεία που αφορούν τη χρήση του Facebook από παιδιά. Το ελάχιστο όριο ηλικίας που θέτει το Facebook είναι 13 έτη, αλλά αυτό δεν δείχνει να τηρείται καθώς το 38% των παιδιών που χρησιμοποιούν το facebook είναι κάτω των 13 ετών.

Η έρευνα διεξήχθη από minormonitor,το οποίο είναι ένα εργαλείο που βοηθάει τους γονείς να παρακολοθούν την δραστηριότητα των παιδιών τους στο facebook. σε δείγμα 1000 γονέων, διαπιστώθηκε πως το 38% των παιδιών είναι κάτω των 12 ετών.

40 από τα 1000 παιδιά είναι κάτω των 6 ετών!

Τα παιδιά εισχωρούν στο δίκτυο του faceboo χωρίς να έχουν συναίσθηση των κινδύνων που παραμονεύουν αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους γονείς. Το 74% των γονέων φοβάται για την ασφάλεια των παιδιών τους, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (56%) φοβούνται να μην πέσουν τα παιδιά τους θύματα σεξουαλικής επίθεσης.

Το 41% των γονέων φοβούνται ότι τα παιδιά τους μπορεί να πέσουν θύματα λεκτικής, σωματικής βίας, ενώ το 30% πιστεύει πως αυτό έχει συμβεί ήδη.

Περισσότεροι απο τους μισούς γονείς επιτηρούν την δραστηριότητα κάνοντας οι ίδιοι χρήση του λογαριασμού του παιδιού τους, μπαίνουν με τους κωδικούς δηλαδή να δουν τι συμβαίνει, το 25% περίπου γίνεται φίλος με τα παιδιά (προσθέτουν ο ένας τον άλλο στο facebook), ενώ υπάρχει και ένα 17% το οποίο δεν ελέγχει καθόλου τα παιδιά του και την δραστηριότητά τους στο facebook.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε και τα σχετικά γραφήματα που αφορούν την έρευνα

Για να καταγραφούν και απόψεις των φίλων του Κάθε Μέρα, θα θέλαμε να ακούσουμε και τη δική σας άποψη. Τι γνώμη έχετε για την χρήση του Facebook από παιδιά. Τι κίνδυνοι πιστεύετε ότι καραδοκούν από την χρήση του facebook σε νεαρή ηλικία.