Ο Φοίνικας Σύρου επικράτησε του Ηρακλή με 3-0 σετ, έκανε το 2-2 στη σειρά των τελικών της Α1 βόλεϊ των ανδρών και ο τίτλος θα κριθεί το Σάββατο στη Μίκρα!

Το ματς

Ο Ηρακλής ξεκίνησε το σετ δυνατά και συγκεντρωμένα. Οι παίκτες του Δρίκου έκαναν μόλις ένα λάθος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και προηγήθηκαν με 7-3. Ο Φοίνικας έκανε προσπάθεια να πλησιάσει αλλά ο «Γηραιός» είχε το πάνω χέρι πότε με 10-7 και πότε με 16-12. Με την βοήθεια του Κώστα Προύσαλη, ο οποίος ήταν εξαιρετικός ο Ηρακλής έφτασε στο 20-15 αλλά μετά άρχισε το κρεσέντο των «Πειρατών». Με ένα σερί 10-2, τον Ντόκιτς να κάνει δύο άσους, τον Γκόρτσανιουκ να μπλοκάρει όποιον του επιτίθεται και τον κόσμο που είχε γεμίσει το γήπεδο να φωνάζει υπέρ της Σύρου, οι παίκτες του Νεόφυτου έκαναν την ολική ανατροπή και πήραν το πρώτο σετ (25-22).

Όπως ξεκίνησε το πρώτο έτσι άρχισε και το δεύτερο σετ. Δυνατά μπήκε ο Ηρακλής, είχε το προβάδισμα αλλά ο Φοίνικας για πρώτη φορά σε εκείνο το σημείο προσπέρασε (9-8). Ο «Γηραιός» κυνηγούσε στο σκορ και οι Συριανοί μια με τον Ντόκιτς, μία με τον Μπρσιτς, μία με τον Γκόρτσανιουκ έπαιρνε διαφορά. Ο Προύσαλης έμεινε με όπλο τον πρώτο χρόνο και τους Πελεκούδα, Σμαραγδή να σκοράρουν και έτσι ξαναπήραν το προβάδισμα στο 21-20. Όμως οι «Πειρατές» ήταν αποφασισμένοι, Θάνος σε πρώτο χρόνο, Νικηφορίδης με άσο και Μπρσιτς με την συνολική του απόδοση έδωσε και το δεύτερο σετ στους Κυκλαδίτες.

Ο Ηρακλής πάλι υπερτερούσε στην μεγαλύτερη διάρκεια του τρίτου σετ αλλά ο Φοίνικας είχε τον τρόπο. Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν με 15-12, κάνοντας ένα σερί 3-0, βάζοντας στο ματς και τον Χριστοφιδέλη. Οι Συριανοί απάντησαν αλλά οι Θεσσαλονικείς πάλι έκαναν το +3 (16-19). Με άσο ο Θάνος έκανε το 21-20, ο Ηρακλής πήρε πάλι κεφάλι με τον Ντεσπέιν αλλά τα μπλοκ των Κουρνέτα και Σουλτανόπουλου έδωσαν τη νίκη στον Φοίνικα και έστειλαν την κούπα του πρωταθλήματος στην Μίκρα, όπου εκεί θα παραληφθεί από το νικητή της τελευταίας αναμέτρησης (Σάββατο, 19:00).

Τα σετ: 25-22, 25-23,25-23

Πηγή : sday.gr