Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε για την Ελλάδα το Όπεν της Σάνια για το παγκόσμιο σιρκουί του μπιτς βόλεϊ. Η ομάδα των Τζοάνα Παπαγεωργίου και Χριστίνας Ρουμπάνη (Νο17), κατάφερε να περάσει στο κυρίως ταμπλό από τη φάση των προκριματικών. Στον πρώτο γύρο, το ελληνικό δίδυμο πέρασε μπάι, ενώ ακολούθησαν δύο νίκες με την τελευταία να είναι πραγματικά σπουδαία.

Οι Παπαγεωργίου/ Ρουμπάνη στον δεύτερο γύρο επικράτησαν με 2-1 (19-21, 21-16, 15-8) των Ιταλίδων Τζιομπίνι / Ορσι Τοθ (Νο16), όμως, στον 3ο και τελευταία γύρο, όπου κρινόταν η πρόκριση στο κυρίως ταμπλό.

Συγκεκριμένα, έπρεπε να αντιμετωπίσουν το Νο1 των προκριματικών, τις Βραζιλιάνες Σάκα/ Ρατβέλο που εδώ και χρόνια παίζουν με τα χρώματα της Γεωργίας.

Παρόλα αυτά, οι Ελληνίδες κατάφεραν να τις αποκλείσουν, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 (21-15) στα σετ. Στο δεύτερο έγινε μεγάλη μάχη και τελικά οι Παπαγεωργίου/ Ρουμπάνη βγήκαν νικήτριες με 28-26, ενώ και στο τάι μπρέικ η νίκη δεν ήρθε εύκολα (15-9).

Πρόκειται για μια επιτυχία των δύο αθλητριών, αφού Σάκα και Ρατβέλο τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει ακόμα και μονοψήφια νούμερα (ένατες πέρσι στο Γκραν Σλαμ του Πεκίνου, ενώ ένα από τα καλύτερά τους πλασαρίσματα ήταν η Πέμπτη θέση το 2008 στο Όπεν της Νορβηγίας) στο Παγκόσμιο σιρκουί της FIVB.

Αυτό πρώτο επίσημο εφετινό τουρνουά για το ελληνικό δίδυμο, αφού δεν είχε λάβει μέρος την περασμένη εβδομάδα στη Μπραζίλια και έτσι το ντεμπούτο τους κρίνεται άκρως επιτυχημένο.

Ξεκινώντας από την Πέμπτη λοιπόν, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από δύο ομάδες στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, αφού εκεί βρίσκονται απευθείας οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη.

Πηγή : sday.gr