Πανό εις ένδειξη διαμαρτυρίας ανήρτησαν μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα χθες το απόγευμα στο Βρετανικό Μουσείο μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων μαζί με Έλληνες φοιτητές, μέλη της κίνησης «Coalition of Resistance» και της καμπάνιας «Greece Solidarity Campaign». Η διαμαρτυρία αυτή ήταν συμβολική εις ένδειξη διαμαρτυρίας των αρχαιολόγων κατά των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα.

«Οι επισκέπτες του μουσείου μαζεύτηκαν γύρω μας και χειροκρότησαν στο τέλος της δράσης, με αποτέλεσμα οι φύλακες να αιφνιδιαστούν και να μην μπορέσουν να πλησιάσουν για να μας σταματήσουν» λέει ένας από τους αρχαιολόγους μέλος της διαμαρτυρίας.

Το πανό γράφει χαρακτηριστικά: «Can’t pay, won’t pay. Solidarity with Greece» («Δεν μπορούν να πληρώσουν, δεν θα πληρώσουν. Αλληλεγγύη στην Ελλάδα»)

Άραγε θα υπάρξει και συνέχεια των αντιδράσεων ενόψει των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο φέτος; Αν αναλογιστούμε ότι η επισκεψημότητα στο μουσείο και δει στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα αυξηθεί κατακόρυφα δεν είναι καθόλου απίθανο. Οψόμεθα λοιπόν!

Από την Δέσποινα Παρασύρη για το Κάθε Μέρα