Σούπα σοκολάτα με παγωτό βανίλια από την Δέσποινα Παρασύρη για το Κάθε Μέρα
Η συνταγή της ημέρας:Σούπα σοκολάτα με παγωτό βανίλια
Cuisine: Ελληνική
Τύπος συνταγής: Γλυκό
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Συνολικός χρόνος:
Συστατικά
- 200 γρ. Kρέμα γάλακτος
- 100 γρ Κακάο
- 300 ml Γάλα
- 120 γρ. Σοκολάτα , 60%-70%
- 150 γρ. Ζάχαρη
- Παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ζεσταθεί αρκετά το μείγμα αλλά όχι να βράσει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να βγάλει τα αρώματά της.
- Τρώγεται καλύτερα κρύα, σερβιρισμένη σε βαθύ πιάτο σούπας με μια μπάλα παγωτό βανίλια και διακοσμημένο με ένα λοβό βανίλιας.
- Aπό τον chef Διονύση Αλέρτα