Το προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης αποτέλεσε το “κύκνειο άσμα” για τη Γιούλη Λαρά με το σκουφάκι της εθνικής υδατοσφαίρισης των γυναικών. Η φουνταριστή της Βουλιαγμένης αποχωρεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά από περίπου μία δεκαετία συνεχούς προσφοράς, κατά τη διάρκεια της οποίας αγωνίστηκε σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην Αθήνα, στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου πέρυσι στη Σανγκάη, στην πέμπτη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ ανέβηκε δύο φορές στο δεύτερο σκαλί του βάθρου σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (σε πέντε συμμετοχές).

Κατέκτησε επίσης ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο σε World League.«Εύχομαι για τους επόμενους (σ.σ. Ολυμπιακούς), το 2016, να είναι καλύτερα τα αποτελέσματα. Εγώ δεν θα είμαι στην ομάδα, ήδη από την επόμενη χρονιά. Έχω κουραστεί και πιστεύω πως ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστήσουν τα νέα παιδιά.

Δεν μπορώ να ακολουθήσω πλέον το πρόγραμμα της εθνικής, το οποίο είναι βαρύ. Από το 2003, προσωπικά δεν έχω ξεκουραστεί ούτε μία χρονιά» δήλωσε η 32χρονη Λαρά, ενώ αναφορικά με το προολυμπιακό είπε πως «ήταν μία μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους μας, όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, όλα όμως κρίθηκαν σε ένα παιχνίδι, με τις πιθανότητες να είναι 50-50. Πιστεύω πως αυτή η ομάδα άξιζε να είναι στους Ολυμπιακούς, περισσότερο από κάθε άλλη. Έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα που δεν τα έχουν καταφέρει άλλοι, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμούνται όλοι».

Πηγή: novasports.gr