ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - AEK 1-1

Ακόμη δυσκολότερο έγινε το έργο της ΑΕΚ στα πλέι οφ μετά την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Δόξα Δράμας  καθώς χάρισε έναν επιπλέον πόντο στον Παναθηναϊκό που ξεκινά με 4, εν αντιθέσει με την Ένωση που θα μπει στο… μίνι πρωτάθλημα χωρίς βαθμό!

”ΔΟΞΑ

Οι Δραμινοί, παρότι υποβιβασμένοι εδώ και αρκετές αγωνιστικές, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 57’ με τον Κυβελίδη. Οι παίκτες του Κωστένογλου στη συνέχεια πίεσαν και έφεραν το ματς στα ίσα με τον Λεονάρντο στο 70’.

Το ματς

Η συντριπτική πλειοψηφία των φετινών ματς της ΑΕΚ οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι «δύσκολα μπορεί να παίξει χειρότερα». Το πρώτο ημίχρονο στο Καυταντζόγλειο οδηγούσε σε πανηγυρική κατάρριψη του συμπεράσματος. Με τη δικαιολογία της ανομοιογένειας λόγω των πολλών αλλαγών -αλλά και δεδομένο ότι δεν χρειαζόταν αυτοματισμούς… Μπαρτσελόνα για να διασπάσει τη Δόξα- η «Ένωση» σπατάλησε 45 λεπτά και την υπομονή των φίλων της.

Εκείνη που δοκιμάστηκε από την εικόνα των (όποιων) συνδυασμών να σταματούν με συνοπτικές διαδικασίες έξω από την περιοχή. Από την εικόνα του Γκερέιρο να βάζει υποψηφιότητα για MVP της Δόξας. Από την πρόθεση του Κάρλος να δείξει πόσο σοβαρή απουσία ήταν ο Κλωναρίδης. Κι εκείνη που διατηρούνταν μονάχα από τις πρωτοβουλίες του Λεονάρντο (είχε τα δυο καλύτερα σουτ μέχρι την ανάπαυλα) και την όρεξη των Εγγλέζου και Φούντα.

Η επιστροφή από τ’ αποδυτήρια έφερε την ίδια -κοιμισμένη- ΑΕΚ στο γήπεδο. Κι όπως αποδείχθηκε, δεν επρόκειτο να ξυπνήσει αν… δεν το φάει. Δεν βάρεσε, λοιπόν, το «ξυπνητήρι» ο Ουέλινγκτον (όταν ο Κωνσταντόπουλος τον σταμάτησε στο τετ α τετ). Το βάρεσε για τα καλά, όμως, ο Κυβελίδης εκμεταλλευόμενος άψογα τον διαγωνισμό λαθών Μανωλά και Βάργκας (ο πρώτος πάσαρε λάθος και ο δεύτερος έβαλε άψυχα την κόντρα).

Και κάπου εκεί η «Ένωση» θυμήθηκε να παίξει. Η άρον-άρον επιστράτευση, λοιπόν, του (αναμενόμενα βαρύ) Γκούντγιονσεν και του (πάντα υποδειγματικού) Γεωργέα βελτίωσε κάπως το… δράμα. Αρκετά για να βρει η ΑΕΚ το γκολ που τη γλίτωσε από μια εξευτελιστική ήττα (όταν ο Λεονάρντο να εξαργύρωσε την εξαιρετική μπαλιά του Φούντα). Όχι αρκετά, όμως για να ανταμειφθεί και η -άναρχη- πίεσή της μέχρι το τέλος με το πρώτο διπλό από τις 7 Ιανουαρίου…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τσιμπλίδης (46’ Ρούτσης), Βέρτζος, Τριποτσέρης, Γκαρακλίδης (71’ Γελαδάρης), Λίμα, Κατσικογιάννης (64’ Ψυχογιός), Ουέλινγκτον, Αμπουμπακάρι, Κουμπρόγλου, Κυβελίδης

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Εγγλέζου, Μπουγαΐδης, Μανωλάς, Αργυρίου (79’ Λαγός), Βάργκας (63’ Γεωργέας), Φούντας, Γκερέιρο (61’ Γκούντγιονσεν), Λεονάρντο, Κάρλος, Λυμπερόπουλος