Την πρώτη του νίκη στη σεζόν πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, στον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος στην πίστα Sakhir του Μπαχρέιν.Ο Γερμανός- ο οποίος είναι ο τέταρτος διαφορετικός πιλότος που ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου- έδωσε μεγάλη μάχη με τον δεύτερο Κίμι Ραϊκόνεν. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ρομάν Γκροσεάν, σε έναν αγώνα που η στρατηγική έπαιξε το ρόλο της.

Έχει κότσια ο πρωταθλητής!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε πολύ καλή εκκίνηση, διατηρώντας την πρωτιά του, μέχρι το τέλος του γκραν πρι. Ωστόσο, την παράσταση στην εκκίνηση έκλεψε ο Ρομάν Γκροσεάν, ο οποίος πέρασε στη δεύτερη θέση!

Ο Γάλλος στη συνέχεια δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον ομοσταβλο του, Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος από τη στιγμή που πέρασε στη δεύτερη θέση, γέμιζε τους καθρέφτες του Σεμπάστιαν Φέτελ, χαρίζοντας σπουδαίες μάχες στους φίλους του σπορ, μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Στο Μπαχρέιν ο Παγκόσμιος πανηγύρισε την 22η νίκη νίκη στην καριέρα του.

Εντυπωσιακή η Lotus!

Εντυπωσιακός ήταν ο αγώνας για τη Lotus, η οποία παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική, κάνοντας το 2-3 στο γκραν πρι του Μπαχρέιν.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν, ως Παγκόσμιος πρωταθλητής, πίεσε όσο μπορούσε για την πρώτη θέση, ωστόσο έπεσε πάνω στο εμπόδιο του Φέτελ… Πολύ καλή ήταν η απόδοση και του Γκροσεάν.

Καταστροφικός αγώνας για τη McLaren…

Οι ατυχίες συνεχίζονται για τον Λιούις Χάμιλτον. Οι μηχανικοί του Βρετανού πιλότου αντιμετώπισαν πρόβλημα στον πίσω αριστερό τροχό του με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμες θέσεις.

Ωστόσο και το δεύτερο πιτ στοπ δεν πήγε καλύτερα, αφού καθυστέρησε ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στην όγδοη θέση.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα για τον Τζένσον Μπάτον, ο οποίος λίγους γύρους πριν την καρό σημαία εγκατάλειψε.

Σταθερά υποτονικές…

Από την έβδομη και ένατη θέση ολοκλήρωσαν τον τέταρτο γύρο της σεζόν, οι Αλόνσο και Μάσα, αντίστοιχα.

Η σκουντερία διατήρησε την υποτονική της απόδοση, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή δουλειά των μηχανικών κατά τη διάρκεια των πιτ στοπ.

Πηγή: sday.gr