Με διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο παρουσιάστηκε ο Ηρακλής κόντρα στον Φοίνικα, του οποίου κι επικράτησε με 3-0 σετ. Με τον Ντεσπέιν να θυμάται τον καλό του εαυτό, τον Κράβαρικ να «πυροβολεί» κατά βούληση, τον Σμαραγδή να είναι αλάνθαστος και τον Προύσαλη να μοιράζει εξαιρετικά, ο Ηρακλής παρουσιάστηκε αγνώριστος σε σχέση με τον χθεσινό τελικό και επικράτησε εύκολα του Φοίνικα 3-0 σετ, κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση και το 2-0 στις νίκες.

Ο «Γηραιός» έχει το πάνω χέρι στην σειρά και ταξιδεύει στην Σύρο για να πάρει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα και να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος για την σεζόν 2011/12.

Μπορεί στην αρχή ο Φοίνικας να εκμεταλλεύτηκε την κακή υποδοχή των παικτών του Ηρακλή και να πήρε προβάδισμα με 5-2 αλλά δεν κράτησε για πολύ αυτό. Με ένα σερί 5-0, οι «κυανόλευκοι» πήραν τα ηνία του αγώνα και ήλεγχαν το ματς. Η υποδοχή βελτιώθηκε πράγμα που έκανε τον Προύσαλη να μοιράζει σωστά το παιχνίδι τόσο σε Ντεσπέιν όσο και σε Κράβαρικ, Χριστοφιδέλη και βρέθηκε μπροστά ακόμα και με 12-8. Οι Συριανοί εγκλωβίστηκαν αφού ο Κουρνέτας είχε λύση μόνο τον Ντόκιτς ο οποίοςε κουβαλούσε όλο το επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Ο Νίκος Νεόφυτος δεν μπόρεσε να αλλάξει τα πράγματα και το σετ πήγε στα χέρια του «Γηραιού» κάνοντας το 1-0 εύκολα με 25-22.

Ο Ηρακλής είχε πάρει φόρα και έτσι μπήκε και στο δεύτερο σετ. Έχοντας υψηλά ποσοστά στην υποδοχή και με τον Ντεσπέιν να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα πήρε από νωρίς τα «πάνω» του (8-5, 11-6) και όταν έφτασε στο 17-10, η Μίκρα σειόταν από το τραγούδι και τον χορό των οπαδών του «Γηραιού». Οι «κυανόλευκοι» δεν κατέβασαν ταχύτητα, ο Φοίνικας έψαχνε να βρει λύσεις χωρίς ανταπόκριση και το 2-0 στα σετ έγινε εύκολα (25-19).

Οι «Πειρατές» δεν είχαν το καθαρό μυαλό και την απαιτούμενη συγκέντρωση με τον Λάππα να είναι εκτός ρυθμού, τον Κουρνέτα να μην έχει επιλογές και τον Ντόκιτς να είναι απελπιστικά μόνος στην επίθεση. Ο «Γηραιός» έκλεισε τον παίκτη της Σύρου και όλα έγιναν εύκολα. Οι «Πειρατές» πίεσαν χάρη στην μαχητικότητα του Μπρσιτς, ο οποίος μπήκε αλλαγή αλλά δεν έφτανε ούτε αυτό και με την βοήθεια του αλάνθαστου Σμαραγδή ο Ηρακλή έφτασε στο 3-0 σετ (25-23) χωρίς πολλά-πολλά.

Επόμενος τελικός την Τρίτη (24/4) στην Σύρο (19:00, Νοvasports 3) όπου και αν ο Ηρακλής πάρει ακόμα μία νίκη τότε στέφεται πρωταθλητής!

Τα σετ: 25-22, 25-19, 25-23

Πηγή : sday.gr