Την πρώτη του πολ ποζίσιον τη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπαχρέιν. Ο πιλότος της Red Bull έκανε τον ταχύτερο γύρο στην πίστα Sakhir, αφήνοντας πίσω του τον Λιουίς Χάμιλτον. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο έτερος πιλότος της Red Bull, Μαρκ Γουέμπερ.

Με τη στρατηγική να παίζει το δικό της ρόλο στις κατατακτήριες δοκιμές, δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες καταπονούν τα ελαστικά, ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την 31η πολ ποζίσιον, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε όσους τον είχαν… ξεγράψει.

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε η Red Bull, η οποία έκανε το ένα- τρία, αφού ο Μαρκ Γουέμπερ θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την τρίτη θέση.

Την πολύ καλή απόδοση που έχει στις κατατακτήριες δοκιμές, συνέχισε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος θα εκκινήσει από τη δεύτερη θέση.

Υποτονική ήταν η απόδοση του Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος στον έναν και μοναδικό γρήγορο που έκανε κατάφερε να πλασαριστεί στην πέμπτη θέση.

Δεύτερη περίοδος: Εκτός τελικού ο Ραϊκόνεν

Ο Κίμι Ραϊκόνεν δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών, χάνοντας τη θέση του από τον έτερο πιλότο της Lotus, Ρομάν Γκροσεάν στον τελευταίο γύρο.

Για ακόμη μία φορά ο Φελίπε Μάσα θα εκκινήσει εκτός δεκάδας, αφού πλασαρίστηκε στην 14η θέση.

Πρόβλημα με το σύστημα KERS αντιμετώπισε ο Παστόρ Μαλδονάδο, ο οποίος δεν πήρε μέρος στη δεύτερη περίοδο των δοκιμών. Ωστόσο, ο πιλότος της Williams έχει ήδη δεχτεί ποινή πέντε θέσεων, για την αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων, οπότε θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την 22η θέση.

Στη δεύτερη περίοδο οι περισσότεροι πιλότοι «φόρεσαν» τη μαλακή γόμα.

Οι πιλότοι που δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό είναι οι εξής: Ραϊκόνεν (Lotus), Κομπαγιάσι (Sauber), Χούλκενμπεργκ (Force India), Μάσα (Ferrari), Σενα- Μαλδονάδο (Williams), Κοβαλάινεν (Caterham).

Πρώτη περίοδος: Εκτός ο Σουμάχερ…

Την αρνητική έκπληξη στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών έκανε ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Γερμανός πιλότος δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση, κάνοντας μόνο έναν γρήγορο γύρο. Ωστόσο, η Mercedes ενημέρωσε πως το μονοθέσιο του επτά φορές Παγκόσμιου πρωταθλητή, αντιμετώπιζε πρόβλημα με το σύστημα DRS.

Στον αντίποδα, βρέθηκε ο Σέρχιο Πέρες με Sauber, ο οποίος έκανε τον ταχύτερο χρόνο στο Q1.

Οι πιλότοι που δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τη δεύτερη περίοδο είναι οι εξής: Σουμάχερ (Mercedes), Βερνιέ (Toro Rosso), Πετρόφ (Caterham), Πικ-Γκλοκ (Marussia), Ντε λα Ρόσα-Καρθικέγιαν (HRT).

Πηγή : sday.gr