«Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι υπαρξιακές και θα πρέπει η Ελλάδα να ξημερώσει όρθια και σταθερή», δήλωσε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξέφρασε την ευχή ο έλληνας πολίτης να σταθμίσει τα δεδομένα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί και ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή είναι ακόμα υπαρκτός, καθώς -όπως είπε- «η Ευρώπη δεν αποφασίζει ορθολογιστικά».«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Πρέπει να πάμε σε εθνική συμφωνία. Η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ είναι για εμάς αναγκαιότητα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και άσκησε σφοδρή κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά ότι ήταν κρυμμένος στις διαπραγματεύσεις με τους ξένους.

«Η χώρα δε χρωστά την πρωθυπουργία στον κ. Σαμαρά και η εκβιαστική πρωθυπουργία δεν είναι λύση», είπε και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να αναλάβει την ευθύνη για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος την περίοδο 2004 – 2009.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμα ότι θα ζητήσει προσαρμογή σε τρία και δύο χρόνια, χωρίς καμία νέα φορολογική επιβάρυνση και χωρίς οριζόντια περικοπή και συντάξεων.Παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άργησε να πάρει μέτρα και ότι ο ίδιος ήταν κατά της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ.

Τόνισε ότι λέει ψέματα όποιος μιλά για φορολογικές ελαφρύνσεις τώρα και κάλεσε τα άλλα κόμματα που εισηγούνται τον «τυφλό- όπως είπε δρόμο» να εγγυηθούν την καταβολή των συντάξεων.

Πηγή: skai.gr