Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους πακιστανικής εταιρείας Bhoja Air που συνετρίβη στο Ισλαμαμπάντ, με αποτέλεσμα το θάνατο 127 ανθρώπων.

Πριν την συντριβή το αεροσκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες.

Το Boeing 737 της εταιρείας Bhoja Air συνετρίβη κατά την προσγείωση του εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών στο Ραουαλπίντι, στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ, όπου βρίσκεται το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την πακιστανική πρωτεύουσα.

Η Bhoja Air είχε επαναλάβει τον Μάρτιο εσωτερικές πτήσεις μεταξύ του Ισλαμαμπάντ και του Καράτσι με αρκετά Boeing 737, και σχεδίαζε να εξυπηρετήσει άλλες μεγάλες πόλεις όπως τη Σουκούρ (νότια), τη Μουλτάν (κέντρο) και τη Λαχώρη (ανατολικά).

Η εταιρία είχε υποχρεωθεί από την Πολιτική Αεροπορία του Πακιστάν να αναστείλει τις πτήσεις της το 2000 λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Η πλέον αιματηρή συντριβή αεροσκάφους στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας του Πακιστάν έγινε το 1992, όταν ένα Airbus A300 της κρατικής εταιρείας Pakistan International Airlines (PIA) είχε συντριβεί στους λόφους ενώ προσέγγιζε το Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, προκαλώντας 167 νεκρούς.

Πηγή: skai.gr