Σε ένα ματς… διαρκείας, ο Ηρακλής πήρε το προβάδισμα στην σειρά των τελικών και έκανε το 1-0 στις νίκες αφού επικράτησε με 3-1 σετ του Φοίνικα Σύρου. Ο «Γηραιός» δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στους Πειρατές αλλά πήρε αυτό που ήθελε, κάνοντας την καλύτερη αρχή έτσι ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α1 Volleyleague.

Χριστοφιδέλης, Κράβαρικ, Σμαραγδής ξεχώρισαν από τους «κυανόλευκους», Σουλτανόπουλος και Ντόκιτς πάλεψαν για τους «Πειρατές».

Οι παίκτες των δύο ομάδων ξεκίνησαν νευρικά στο ματς. Πολλά χαμένα σερβίς και αρκετά λάθη, πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ. Στο 9-9, ο Ντεσπέιν πήρε τον πόντο αλλά τραυματίστηκε στο πονεμένο του γόνατο και ο Ηρακλής γέμισε με ανησυχία. Αν και έκανε ένα σερί 4-0 και ο «Γηραιός» πήρε προβάδισμα με 15-12, η Σύρος απάντησε με το ίδιο νόμισμα, ισοφάρισε σε 16-16 και πέρασε μπροστά με 22-18. Όλα έδειχναν πως ο Φοίνικας δεν έχανε το σετ και έτσι κι έγινε όταν ο Κουρνέτας άλλαξε τακτική και χρησιμοποίησε τους κεντρικούς που με τις επιθέσεις τους πήραν το πρώτο σετ με 25-20.

Ο Ηρακλής κλήθηκε να απαντήσει άμεσα. Βέβαια, αυτό δεν φάνηκε από την αρχή του δεύτερου σετ. Ο Ντεσπέιν αν και… κουτσός ήθελε να παίξει, ο Χριστοφιδέλης απορούσε με την κατάσταση του Κουβανού και το δεύτερο σετ άρχισε. Σμαραγδής στην αρχή με την βοήθεια του Εφραιμίδη και ο Χριστοφιδέλης στην συνέχεια έκαναν… πάρτι για τον Ηρακλή, εκτόξευσαν την διαφορά στο +8 και έτσι έληξε το δεύτερο σετ. Ο «Γηραιός» βρήκε τον ρυθμό του και ισοφάρισε 1-1 στα σετ.

Ο Ντεσπέιν επανήλθε στην αγωνιστική δράση, προσπαθώντας να δείξει στους συμπαίκτες του πως μπορεί να περπατά κανονικά. Ο Κουβανός δεν πήρε τα «πάνω» του και ο Φοίνικας βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Ο Χριστοφιδέλης όμως ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και κρατούσε τον Ηρακλή μέσα στο παιχνίδι. Οι «κυανόλευκοι» πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά με ένα σερί 3-0 και έκαναν το σκορ 11-9. Οι παίκτες του Σωτήρη Δρίκου μετά δεν «πιάνονταν» έκαναν το 15-11 και από τον Φοίνικα ο μόνος που απαντούσε ήταν ο Ντόκιτς. Ο Ηρακλής πήρε ασφαλές προβάδισμα 23-18 αλλά οι «Πειρατές» δεν τα παράτησαν. Με ένα εκπληκτικό σερί 6-0, η Σύρος ξαναμπήκε στο ματς και ξεκίνησε ένα θρίλερ. Βασικά, ξεκίνησε ένα άλλο σετ αφού οι δύο ομάδες δημιούργησαν ρεκόρ πόντων στο φετινό πρωτάθλημα. Μετά από 19 σετ μπολ (11 του Φοίνικα και 8 του Ηρακλή) χρειάστηκε μία επίθεση άουτ του Μπρσιτς για να κρίνει την τύχη του τρίτου σετ και ο «Γηραιός» πήρε προβάδισμα με 2-1 σετ, μετά από 49 ολόκληρα λεπτά.

Οι αλλαγές που έκανε ο Νεόφυτος στο τρίτο σετ και έφτασε τον Φοίνικα λίγο μακριά από την κατάκτηση του, κράτησαν στο ματς τον Φοίνικα στο τέταρτο σετ. Μπρσιτς και Ντάγκουμπιτς έδωσαν καθοριστικούς πόντους στους «Πειρατές» αν και ο Ηρακλής έπαιρνε προβάδισμα (8-5 και 11-7) και ο Φοίνικας ισοφάρισε 14-14 και κατάφερε να περάσει μπροστά 17-16 με μπλοκ του Σουλτανόπουλου. Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο, ο Ηρακλής έφτασε στο πρώτο ματς μπολ (24-23) αλλά ο Φοίνικας ισοφάρισε και μία αμφισβητούμενη φάση στο καρφί του Χριστοφιδέλη κρίθηκε ο αμέσως επόμενος πόντος. Ο επόπτης έδειξε «μέσα» ενώ το ριπλέι δείχνει καθαρά πως ήταν άουτ ενώ ο διαιτητής Γεωργουλές έδωσε μπλοκ άουτ του Κουρνέτα. O παίκτης του “Γηραιού” αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης τόνισε πως ο Κουρνέτας δεν άγγιξε την μπάλα. Ο Ηρακλής πήρε τον επόμενο πόντο με πρωταγωνιστή και πάλι τον Χριστοφιδέλη και έκανε το 1-0 στις νίκες.

Ο δεύτερος τελικός είναι προγραμματισμένος για αύριο (21/4) στις 19:00.

Τα σετ: 20-25, 25-17, 44-42, 26-24

Πηγή : sday.gr