Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων έμεινε η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών καθώς ηττήθηκε στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης με 9-7 από την Ισπανία στο μεταξύ τους χιαστί παιχνίδι.

Οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες της Σανγκάης –όπως και στο ματς με την Ολλανδία- αντιμετώπισαν δυσκολία στο σκοράρισμα (4/15 στην παίκτρια παραπάνω) κυρίως στο δεύτερο μέρος, πράγμα που τους στοίχισε την πρόκριση στο Λονδίνο.

Σκούρα τα βρήκε στο ξεκίνημα η Ελλάδα που αντιμετώπισε πρόβλημα στην παίκτρια παραπάνω (0/3). Τα «χρυσά» κορίτσια της Σανγκάης βρέθηκαν πίσω στο πρώτο οκτάλεπτο (1-0), αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Ανέβασαν στροφές, είχαν 4/4 στην παίκτρια παραπάνω και με την Ασημάκη να έχει εξαιρετική απόδοση έφεραν στο ημίχρονο το παιχνίδι στα ίσα (6-6).

Στην αντεπίθεση πέρασαν στο β΄μέρος οι «φούριας ρόχας» και με τις Γκαρθία και Έσπαρ πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων (8-6). Μείωσε ωστόσο η Γερόλυμου στο γκολ (8-7) κρατώντας ζωντανή την Εθνική. Τα πράγματα πάντως δεν βελτιώθηκαν στη συνέχεια. Η Ταράγο έκανε το 9-7 για την Ισπανία και δεδομένου του κάκιστου ποσοστού στην παίκτρια παραπάνω στο β΄μέρος (0/8) οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες έμειναν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα οκτάλεπτα:1-0, 5-6, 2-1, 1-0

Ισπανία: Γκαρθία 2, Πένια 2, Λόπεθ 2, Μπατς 1, Έσπαρ 1,

Eλλάδα: Μελιδώνη 1, Ασημάκη 3, Ψούνη 1, Τσουκαλά 1, Γερόλυμου 1.

Πηγή : sday.gr