Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντόνιο Ταγιάνι

Έως το τέλος του έτους αναμένονται τα πρώτα χρήματα στην αγορά για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ομώνυμου Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντόνιο Ταγιάνι.

”Ο

Μιλώντας σε ημερίδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανέφερε ότι η μείωση του κόστους εργασίας στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι επιβεβλημένη. Σημείωσε πάντως ότι το μέτρο αυτό δεν περνά μέσα από την μείωση μισθών.

Όπως είπε, η μείωση του κόστους εργασίας μπορεί να επιτευχθεί είτε με την μείωση των εισφορών, είτε με την μείωση του κόστους παραγωγής.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος είπε πως «η στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας είναι κορυφαία προτεραιότητα μετά από πέντε χρόνια ύφεσης και αυξανόμενης ανεργίας».

Ο κ. Παπαδήμος κάλεσε τις τράπεζες να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας χρηματοδοτώντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως καθοριστική προϋπόθεση στην προσπάθεια χρηματοδότησης της ανάπτυξης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Στην παρέμβαση της, η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, επισήμανε ότι το κεντρικό διακύβευμα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η ανάπτυξη.

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού ΕΔΩ