
Γαρίδες Σαγανάκι με Ούζο από την Δέσποινα Παρασύρη για το Κάθε Μέρα
Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες Σαγανάκι με Ούζο
Recipe Type: Ορεκτικό
Cuisine: Ελληνική
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
- 8 Τεμάχιο Γαρίδες, μεγάλες καθαρισμένες
- 1 Τεμάχιο Κρεμμύδι, Ξερό
- ½ Τεμάχιο Μαραθόριζα
- 1 Ποτήρι Κρασί , Λευκό ( ή ούζο)
- 1 Τεμάχιο Ντομάτα, Σπιτική στον τρίφτη
- 1 φλ. Ξυνομηζύθρα
- 1 κ.γ. Ζάχαρη
- 1 πρέζα Μπούκοβο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Μαϊντανό, ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Instructions
- Αφού αποψύξουμε τις γαρίδες(εάν είναι κατεψυγμένες) , τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να αποφύγουμε το πιτσίλισμα από το λάδι στο τηγάνισμα.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε την ψιλοκομμένη μαραθόριζα μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες και χαμηλώνουμε την φωτιά.
- Τις σοτάρουμε μόνο για 2 λεπτά, ίσα ίσα για να πάρουν το άρωμα της μαραθόριζας. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρατάμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε να βγάλει την γλύκα του. Ρίχνουμε μέσα και την τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μπούκοβο για πιο πικάντικη γεύση.
- Σε αυτό το σημείο ξαναρίχνουμε στο τηγάνι τις σοταρισμένες γαρίδες και τις βράζουμε για 2-3 λεπτά.
- Πριν το τέλος προσθέτουμε ξυνομηζύθρα. Σερβίρουμε με το τηγάνι και γαρνίρουμε με μαϊντανό.