Φάκελο με στοιχεία σχετικά με την εκτεταμένη λαθρεμπορία καυσίμων στις Ενοπλες Δυνάμεις την οποία είχε καταγγείλει από το Μάιο του 2011 ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσε σήμερα στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας.

Ο κ. Σούρλας κατέθεσε στον οικονομικό εισαγγελέα φάκελο με στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του τα οποία επανέλαβε και ενόρκως.

Ο κ. Σούρλας είχε καταγείλει κύκλωμα που δραστηριοποιείται στην λαθρεμπορία καυσίμων από την οποία το ελληνικό δημόσιο χάνει ετησίως εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

«Οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος είναι ευεργέτες, χορηγοί φιλανθρωπικών σωματείων και κατασκευαστές ιδρυμάτων που έχουν και κοινωνική αποδοχή. Έδωσα τα στοιχεία μου σε μεγαλο-δημοσιογράφους και δεν βγήκε τίποτα. Έπρεπε να παρανομήσω -και πήγα και πήρα μόνος μου πετρέλαιο από την αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Συκούριο της Λάρισας. Στο δείγμα, το Γενικό Χημείο το Κράτους βρήκε 900 mg αποχρωματισμένο θείο, ενώ βάσει του νόμου πρέπει να έχει 5 mg» είχε πει, μεταξύ άλλων, ο κ. Σούρλας στη Βουλή

Πηγή: energypress.gr