Η ανταγωνιστικότητα στη Γερμανία είναι αυτή την εποχή υψηλότερη των τελευταίων 30 ετών αναφέρουν σε έκθεσή τους 8 κορυφαία ερευνητικά ινστιτούτα. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung η έκθεση φέρει τον τίτλο «η γερμανική οικονομία σε ανάκαμψη – η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση συνεχίζει να σιγοκαίει» και θα δημοσιευτεί την Πέμπτη.

Αποδίδουν την ανάπτυξη στα χαμηλά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και στο γεγονός ότι πλέον η Γερμανία αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για επενδύσεις. Αντιθέτως – σημειώνεται στην έκθεση – η κατάσταση στην υπόλοιπη Ευρώπη παραμένει κρίσιμη.

Προβλέπει για φέτος αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων κατά 470 χιλιάδες και του χρόνου νέα αύξηση κατά 325 χιλιάδες. Συνολικά οι απασχολούμενοι θα είναι στο τέλος του 2013 στη Γερμανία 42 εκατομμύρια και οι άνεργοι 2,62 εκατομμύρια.Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την γερμανική οικονομία είναι η αστάθεια στον ευρωπαϊκό χώρο.

Όπως σημειώνουν, αν δεν υπάρξουν μεταρρυθμίσεις θα χαθεί η εμπιστοσύνη των κεφαλαίων στην Ευρώπη και αυτό θα συμπαρασύρει και τη γερμανική αγορά.

Επιμέλεια: Παύλος Χατζηιωαννίδης

Πηγή: skai.gr