Το τρία στα τρία έκανε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στη φάση του προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης.Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση επικράτησαν εύκολα του Καζακστάν με 16-8 και πλέον θέλουν στο τελευταίο παιχνίδι του Β’ ομίλου, κόντρα στην Ολλανδία, νίκη ή ισοπαλία για να τερματίσουν πρώτες και στο χιαστί ματς να αντιμετωπίσουν την ομάδα που θα καταταγεί τέταρτη στον Α’ όμιλο.

Όπλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και σε αυτό το ματς η άμυνα που έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Η Ελλάδα αν και δεν μπήκε δυνατά, κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο οκτάλεπτο με προβάδισμα ενός γκολ, 4-3. Στο δεύτερο, όμως, ανέβασε στροφές και αποδίδοντας πολύ καλά στον αμυντικό τομέα έκανε το 6-1 ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος με αέρα έξι τερμάτων (10-4). Οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες συνέχισαν να διευρύνουν την υπέρ τους διαφορά φτάνοντας στο 16-6 στην τελευταία περίοδο. Από εκεί και έπειτα τα «χρυσά» κορίτσια έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας επιτρέποντας στο Καζακστάν να μειώσει σε 16-8 (κατά τα άλλα οι αντίπαλες της Εθνικής είχαν 2/7 στην παίκτρια παραπάνω). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός χρησιμοποίησε μάλιστα και τις δύο τερματοφύλακες, αντικαθιστώντας την Έλενα Κούβδου με τη νεαρή, Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Η Ασημάκη με τέσσερα τέρματα ήταν η κορυφαία για την Εθνική.

Την Πέμπτη στις 18:20 το τελευταίο παιχνίδι στην φάση των ομίλων με αντίπαλο τις «τουλίπες» για την πρωτιά στο Β’ γκρουπ.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 6-1, 5-2, 1-2

Ελλάδα: Ρουμπέση 2, Ασημάκη 4, Μανωλιουδάκη 2, Λιόση 1, Τσουκαλά 2, Γερόλυμου 2, Ψούνη 1, Αντωνάκου 1, Λαρά 1

Καζακστάν: Γιακαγιέβα 1, Γκριτσένκο 3, Ροζεντσέβα 1, Αλεξάντροβα 1, Γαριγιέβα 2

Πηγή : sday.gr