Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται μετά τη χθεσινή μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή, ενώ σήμερα αναμένεται να απολογηθούν και οι τρεις συνεργάτες του. Πρόκειται για τη λογίστριά του, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, τον ξάδελφό του, Νικόλαο Ζήγρα, και τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες αμοιβές που φέρεται να έλαβε για τις προμήθειες των συστημάτων TOR-M1 και υποβρυχίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε την κατηγορία επικαλούμενος απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τις προμήθειες των όπλων, ενώ φέρεται να δήλωσε επιφύλαξη ως προς την υπερασπιστική του γραμμή για τους TOR-M1, υπόθεση της οποίας η δικογραφία είναι ογκωδέσταση. Για την προμήθεια των υποβρυχίων ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ η συγκεκριμένη προμήθεια για το Πολεμικό Ναυτικό.

Επιπλέον, ο κ. Τσοχατζόπουλος απέδωσε σε σύμπτωση την εμπλοκή στην υπόθεση συγγενικού του προσώπου και της λογίστριάς του στις υπεράκτιες εταιρίες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων χρηματικών ποσών.

Τόσο ο ανακριτής όσο και ο εισαγγελέας δεν φαίνεται να πείστηκαν από τις απαντήσεις του κατηγορούμενου πρώην υπουργού τις οποίες θεώρησαν «μη ικανοποιητικές». Ομόφωνα έκριναν ότι και οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την προφυλάκιση κατηγορουμένου, πληρούνται στην περίπτωση του κ. Τσοχατζόπουλου. Έτσι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε για τον πρώην υπουργό, επικαλείται την βαρύτητα των πράξεων και τον κρίνει ύποπτο φυγής αλλά και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Αλληλοκατηγορίες από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Στο μεταξύ, βολές ανταλλάσσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

«Ο κ. Βενιζέλος δε δικαιούται να σιωπά» δήλωσε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι, ως υπουργός Άμυνας, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κύρωσε συμβάσεις και δέσμευσε το Δημόσιο με επαχθείς όρους.

Για «πολιτική χυδαιότητα» έκανε λόγο, απαντώντας, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματα, τονίζοντας ότι το κόμμα δεν δίστασε εξαρχής να διαγράψει τον πρώην υπουργό. Επιτέθηκε, δε, κατά του υπουργού Άμυνας επί ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ανταπαντώντας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ παρείχε πλήρη στήριξη στον κ. Αβραμόπουλο, χαρακτηρίζοντας «απόλυτα σωστή» τη στάση που τήρησε ως υπουργός Άμυνας.

Να ερευνηθούν σε βάθος οι προμήθειες και οι διαχειριστές δημοσίου χρήματος για τα τελευταία 20 χρόνια, ζητά η «Δημοκρατική Αριστερά».

Πηγή: skai.gr