Οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι απαιτούνται περισσότερες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου ποδοσφαιριστή της Λιβόρνο, Πιερμάριο Μοροζίνι, ύστερα από τη νεκροψία που διενεργήθηκε σήμερα. Ο 25χρονος άσος κατέρρευσε στη διάρκεια του σαββατιάτικου εκτός έδρας αγώνα με την Πεσκάρα, με αποτέλεσμα η ιταλική ομοσπονδία να αναβάλει όλα τα παιχνίδια των επαγγελματικών κατηγοριών που ήταν προγραμματισμένα για το Σαββατοκύριακο. Με νεώτερη ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία έκανε γνωστό ότι οι αναβληθείσες αναμετρήσεις για τη Serie A θα διεξαχθούν στις 25 Απριλίου.

 Οι ειδικοί τόνισαν ότι θέλουν να τεκμηριώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση, καθώς εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών για ανθρωποκτονία. Οι γιατροί προσπάθησαν να κρατήσουν στη ζωή τον Μοροζίνι, ο οποίος μέχρι τον Ιανουάριο ήταν στην Ουντινέζε, ωστόσο ήταν νεκρός όταν έφτασε στο νοσοκομείο.
«Δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια, τα οποία να μας επιτρέπουν να προσδιορίσουμε τον θάνατο του αγοριού» δήλωσε στο Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANSA) μετά τη νεκροψία ο Κριστιάν Ντ’Οβίντιο, ο οποίος τόνισε ότι θα απαιτηθούν περισσότερες εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων τοξικολογικών.
Στο μεταξύ, οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν αν ένα αυτοκίνητο αστυνομικού εμπόδισε το ασθενοφόρο, το οποίο βρισκόταν καθ’ οδόν για να βοηθήσει τον Μοροζίνι. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο δήμαρχος της Πεσκάρα, Λουίτζι Αλμπόρε Μάσκια, δήλωσε σήμερα πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός αποδέχθηκε με γραπτή δήλωσή του, την «πλήρη ευθύνη» για το γεγονός ότι στάθμευσε το όχημα σε ένα σημείο που εμπόδισε για λίγα λεπτά τη διέλευση του ασθενοφόρου.

Πηγή: novasports.gr