Την 7η θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο με χρόνο 25.65 κατέκτησε η Νόρα Δράκου στο διεθνές κολυμβητικό Κύπελλο του Αϊντχόφεν. Η πρωταθλήτρια του ΝΟΠ κατέλαβε την 7η θέση και στον ημιτελικό του αγωνίσματος με χρόνο 25.30, ενώ στα προκριματικά είχε πλασαριστεί στην 5η θέση με χρόνο 25.32, «επιβεβαιώνοντας» έτσι και το όριο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο προπονητής της Νόρας Δράκου, Γιώργος Λεκάκης, δήλωσε τα εξής: «Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την συνολική παρουσία της Νόρας. Δείχνει ότι δεν έχει επηρεαστεί από τα προβλήματα που είχαμε στην διάρκεια της προετοιμασίας και είναι σε πολύ καλό δρόμο ενόψει Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και Ολυμπιάδας. Από δω και πέρα συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά για να βελτιωθούμε και άλλο».

Νικήτρια αναδείχθηκε η Ρανόμι Κρομοβιτζότζο με 24.10, επίδοση που είναι η καλύτερη όλων των εποχών με υφασμάτινο μαγιό. Το παγκόσμιο ρεκόρ ανήκει στην Γερμανίδα Μπρίτα Στέφενς με 23.73 από το 2009, το οποίο όμως είχε επιτευχθεί με τεχνολογικά εξελιγμένο μαγιό, η χρήση του οποίου έχει πλέον απαγορευτεί.