Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε ο χώρος του ιταλικού αθλητισμού, μετά τον θάνατο του ποδοσφαιριστή Πιερμάριο Μοροζίνι, 26 ετών, της ομάδας Λιβόρνο, κατά την διάρκεια του μάτς με την Πεσκάρα. Ο Μοροζίνι σωριάστηκε στο έδαφος, όταν στο 31ο λεπτό του αγώνα, υπέστη έμφραγμα.

Ο αγώνας διεκόπη αμέσως, αλλά η είσοδος του ασθενοφόρου στο γήπεδο καθυστέρησε εξαιτίας παρκαρισμένου αυτοκινήτου της τροχαίας που δεν επέτρεπε την διέλευση.

«Δυστυχώς, ο Μοροζίνι έχασε αμέσως τις αισθήσεις του και δεν συνήλθε καθόλου παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας, μέχρι που υπέκυψε στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Λεονάρντο Παλόσια, καθηγητής αιμοδυναμικής του νοσοκομείου της Πεσκάρα, που παρακολουθούσε το ματς και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο παίκτη.

Στο νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν τραγικές σκηνές, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Λιβόρνο οι οποίοι δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρια, και ξέσπασαν, σε πολλές περιπτώσεις, σε λυγμούς.

Ο εκλιπών παίκτης της ομάδας της Τοσκάνης, το 2001 είχε χάσει την μητέρα του και το 2003 τον πατέρα του, εξαιτίας καρδιακής πάθηση, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Ένας ταλαντούχος αθλητής , που θα είχε σίγουρα ένα λαμπρό μέλλον, αν η μοίρα δεν τον τσάκιζε τόσο πρώιμα» τονίζουν οι ιθύνοντες της ομάδας Αταλάντα, όπου και είχε ανδρωθεί ως ποδοσφαιριστής.

Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι αναβάλλει όλες τις αναμετρήσεις για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο, ενώ η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή ανέφερε ότι σε όλα τα υπόλοιπα αθλητικά γεγονότα του Σαββατοκύριακου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

Η είδηση για τον θάνατο του Μοροζίνι έρχεται περίπου ένα μήνα μετά την κατάρρευση του μέσου της Μπόλτον, Φαμπρίς Μουάμπα, στον αγώνα με την Τότεναμ για το Κύπελλο Αγγλίας, ωστόσο ο άσος των Γουόντερερς βρίσκεται πλέον σε διαδικασία ανάρρωσης.

Ο Μοροζίνι έπεσε στο έδαφος στο 31ο λεπτό του αγώνα, χωρίς να είναι κάποιος άλλος παίκτης κοντά του. Σηκώθηκε και έδειχνε σαστισμένος, ενώ στη συνέχεια κατέρρευσε εκ νέου, προτού μπουν στον αγωνιστικό χώρο γιατροί και στη συνέχεια ασθενοφόρο, προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο αγώνας διεκόπη με τη Λιβόρνο να προηγείται 2-0 και ο Μοροζίνι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Πηγή : real.gr