Την πρώτη του πολ ποζίσιον στην καριέρα του πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στον τρίτο γύρο της σεζόν, στο γκραν πρι της Σανγκάης. Στους εφτά ουρανούς η Mercedes που για πρώτη φορά έκανε το ένα-δύο στο γκριντ, αφού ο Μίκαελ Σουμάχερ, εκμεταλλευόμενος την ποινή του Χάμιλτον θα εκκινήσει δεύτερος. Από την 11 θέση ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Με τις καιρικές συνθήκες να είναι καλύτερες από αυτές των χθεσινών ελεύθερων δοκιμών οι πιλότοι βγήκαν στην πίστα της Σανγκάης για να διεκδικήσουν την τρίτη πολ ποζίσιον της σεζόν.

Το ρόδι έσπασε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος έφτασε με άνετο τρόπο στην κατάκτηση της πολ ποζίσιον, αφού εγκατέλειψε τις προσπάθειες του δύο λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου.

Διπλή επιτυχία για τη Mercedes, η οποία όχι μόνο πανηγύρισε την πρώτη πολ ποζίσιον, αλλά έκανε το ένα- δύο, εκμεταλλευόμενη ωστόσο την ποινή του Χάμιλτον.

Ο Βρετανός πιλότος πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση, όμως εξαιτίας της αλλαγής στο κιβώτιο ταχυτήτων, του επιβλήθηκε ποινή πέντε θέσεων.

Πολύ καλή ήταν η απόδοση των πιλότων της Sauber, αφού οι Κομπαγιάσι και Πέρες, βρέθηκαν στον τελικό της διαδικασίας, με τον Ιάπωνα να πλασάρεται στην τέταρτη θέση και τον ομόσταβλό του στην όγδοη, αφήνοντας πίσω του τον Φερνάντο Αλόνσο.

Και όμως έγινε…

Μαθημένος να πρωταγωνιστεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ «έκλεψε» την παράσταση, ωστόσο στη Σανγκάη αυτό έγινε με αρνητικό τρόπο. Ο πιλότος της Red Bull δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, μένοντας στην 11η θέση, από την οποία και θα εκκινήσει στον αυριανό αγώνα.

Ο Γερμανός πιλότος έχει να εκκινήσει εκτός δεκάδας από το γκραν πρι της Βραζιλίας στις 18/10/2009!

Πρώτη περίοδος: Εκτός η Toro Rosso

Με τη μεσαία και τη μαλακή γόμα των ελαστικών της Pirelli οι πιλότοι… ρίχτηκαν στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα της Σανγκάης. Ο Σέρχιο Πέρες με τη Sauber «γύρισε» πιο γρήγορα από τους αντιπάλους του στο Q1, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις.

Αναμενόμενα, οι ομάδες και οι πιλότοι που δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη περίοδο (Q2) ήταν οι εξής: Βερνιέ (Toro Rosso), Κοβαλάινεν-Πετρόφ (Caterham), Γκλοκ-Πικ (Marussia), Ντε λα Ρόσα – Καρθικέγιαν (HRT).

Δεύτερη περίοδος: Εκτός ο Φέτελ…

Την αρνητική έκπληξη έκανε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Κίνας. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό των δοκιμών, ύστερα από τρεις προσπάθειες, κάνοντας τον 11ο χρόνο…

Εκτός τελικού έμεινε και ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος θα δει τα φώτα της εκκίνησης να σβήνουν από την 12η θέρη. Στο παρά πέντε το πράσινο φως για τον τελικό πήρε ο Φερνάντο Αλόνσο.

Οι υπόλοιποι πιλότοι που αποκλείστηκαν από τον τελικό είναι οι εξής: Φέτελ (Red Bull), Μάσα (Ferrari), Μαλδονάδο-Σένα (Williams), Ντι Ρέστα-Χούλκενμπεργκ (Force India), Ρικιάρντο (Toro Rosso)

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:35.121

2. Χάμιλτον, McLaren, +0.505*

3. Σουμάχερ, Mercedes, +0.570

4. Κομπαγιάσι, Sauber, +0.663

5. Ραϊκόνεν, Lotus, +0.777

6. Μπάτον, McLaren, +1.070

7. Γουέμπερ, Red Bull, +1.169

8. Πέρες, Sauber, +1.403

9. Αλόνσο, Ferrari,+1.501

10. Γκροσεάν, Lotus

11. Φέτελ, Red Bull

12. Μάσα, Ferrari

13. Μαλδονάδο, Williams

14. Σένα, Williams

15. Ντι Ρέστα, Force India

16. Χούλκενμπεργκ, Force India

17. Ρικιάρντο, Toro Rosso

18.Βερνιέ, Toro Rosso

19. Κοβαλάινεν, Caterham

20. Πετρόφ, Caterham

21. Γκλοκ, Marussia

22. Πικ, Marussia

23. Ντε Λα Ρόσα, HRT

24. Καρθικέγιαν, HRT

* Ποινή πέντε θέσεων, για αλλαγή στο κιβώτιο ταχυτήτων

Πηγή: sday.gr