Ένα συγκινητικό κείμενο αφιερωμένο στα γενέθλια της ΑΕΚ και το τι αντιπροσωπεύει για τους οπαδούς της δημοσιεύεται στην τουρκική έκδοση του eurosport.com.

Διαβάστε το:

«Μερικές φορές ρωτούν “γιατί ΑΕΚ;”. Η απάντηση είναι η απλή πραγματικότητα! Κωνσταντινούπολη: αν βρείτε τον εαυτό σας να κλαίει για την εξαφανισμένη, μία ημέρα, πατρίδα, για τη νοσταλγία αυτής, η πατρίδα γίνεται η ΑΕΚ… Δεν επιλέγουν την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ θα τους επιλέξει… Το θέμα ΑΕΚ είναι πόθος. Έχει μείνει πίσω από την μικρή παιδική ηλικία. Για πολλούς ανθρώπους, η ΑΕΚ, είναι το θέμα να γνωρίζουν ότι υπάρχει για να μπορούν να επιβιώσουν…

Η ΑΕΚ βγαίνει μέσα από από τον Θεοδωράκη. Μία σύνθεση του Μπαχ γραμμένη στην ελληνική γλώσσα και σε ορισμένες περιοχές, σε ορισμένα σημεία, γραμμένη στην τούρκικη, αρμένικη και λατινική γλώσσα. Κεραμεικός, Γκάζι, ο μετανάστης θείος μου μού έδωσε στη ζωή μου την ΑΕΚ. Ο Αχμέτ να φτιάχνει φαγητό στο σπίτι και μαζί και η θεία Καίτη. Η μυρωδιά των μπαχαρικών… Αθήνα – Κωνσταντινούπολη. Καζαντζίδης Στέλιος, Λεφτέρ… ΑΕΚ οι χαμένες πατρίδες.

Τρία γράμματα, μία λέξη, η ΑΕΚ, όπως η αγάπη. Όπως γράφτηκε, διαβάζεται. ΑΕΚ: ένα θλιβερό “αντίο” και μία αναγκαστική εξορία, η λαχτάρα για ένα ευτυχισμένο παρελθόν και μέλλον. ΑΕΚ είναι η λαχτάρα σε μαύρο και κίτρινο χρώμα. ΑΕΚ χαρούμενα γενέθλια».

«Χρόνια πολλά ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ» κλείνει στα ελληνικά το κείμενο!

Πηγή: sday.gr