Για την συμμετοχή της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών στο προολυμπιακό τουρνουά μίλησε η Αλεξάνδρα Ασημάκη και παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Οι δηλώσεις της Αλεξάνδρας Ασημάκη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6

-Για την προετοιμασία της Εθνικής γυναικών ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά:

«Υπάρχει άγχος. Όλοι ξέρουμε ότι είναι το πιο δύσκολο από πλευράς της πίεσης που υπάρχει. Εμείς έχουμε κάνει μια καλή προετοιμασία. Πάνω από όλα όμως τα παιχνίδια αυτά είναι θέμα ψυχολογίας και συγκέντρωσης.

Το πιο δυνατό σημείο της εθνικής είναι η άμυνά της, είναι και αυτή που την έχει οδηγήσει και στις επιτυχίες και στην επίθεση κάποιες ξεχωριστές πρωτοβουλίες που υπάρχουν».

-Για τις πιθανότητες πρόκρισης:

«Είμαστε από τα φαβορί, εάν λάβουμε υπόψη μας την πορεία της στις τελευταίες διοργανώσεις. Δεν πρέπει να πάμε όμως με το άγχος αυτό. Είναι μια τελείως διαφορετική διοργάνωση. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης σε μια ομάδα όμως γιατί όλες είναι πάρα πολύ καλές. Πραγματικά όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Έχουμε μια πραγματικά καλή ομάδα που πραγματικά της αξίζει να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζω να τα καταφέρουμε».

-Για το ενδεχόμενο κατάκτησης μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες εφόσον έρθει η πρόκριση:

«Πιστεύω το να πάρεις ένα μετάλλιο σε ένα πρωτάθλημα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Και πιστεύω ότι εάν καταφέρουμε να περάσουμε από το προολυμπιακό τότε μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό».

-Για την πρόκριση της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών:

«Ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία αυτή που έκαναν τα αγόρια. Μετά από κάποια χρόνια που τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά,. Συγκεντρώθηκαν δούλεψαν και πήραν την πρόκριση και μάλιστα με πάρα πολύ καλά παιχνίδια. Στο προολυμπιακό πρέπει να κάνεις τουλάχιστον ένα πολύ καλό παιχνίδι και οι άνδρες έκαναν πολλά καλά παιχνίδια. Μας δίνει και εμάς δύναμη όταν βλέπουμε ότι τα κατάφεραν και οι άνδρες».

Πηγή : sday.gr