Στο Μέντεν (Menden) του κρατιδίου Ζάουερλαντ (Sauerland) της Γερμανίας δημοτικός υπάλληλος έστειλε e-mail στους συναδέλφους του μετά την συνταξιοδότησή του με το οποίο ευχαριστούσε την πόλη για τους μισθούς 14 ετών στη διάρκεια των οποίων δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Όπως αναφέρει στο ηλεκτρονικό γράμμα, η διοίκηση του δήμου του αφαιρούσε συστηματικά και εσκεμμένα αρμοδιότητες . Παράλληλα προσλάμβανε νέους συνεργάτες, μόνο και μόνο γα να μη μείνει στον ίδιον καμία δουλειά να κάνει.

Από το 1998, λέει , ήταν παρόν αλλά δεν ήταν εκεί. «Έτσι προετοιμάστηκα με τον καλύτερο τρόπο για την σύνταξη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Die Welt” ο δήμαρχος του Μέντεν καταλογίζει στον πρώην υπάλληλό του πολύ προβληματικό χαρακτήρα και το γράμμα του προκαλεί μεγάλη δόση θυμού.

Πάντως, η εφημερίδα „Westfalen Post“ επισημαίνει ότι ο πρώην εργαζόμενος δεν είχε προσφύγει ποτέ στο συνδικάτο εργαζομένων. Ο πρόεδρος του συνδικάτου θεωρεί την υπόθεση απίστευτη. «Δεν μπορεί κάποιος να τριγυρνάει έτσι για 14 χρόνια και να μην κάνει απολύτως τίποτα!» αναφέρει.

Πάντως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω συνέπειες για το e-mail και η θέση του δεν θα αναπληρωθεί στο πλαίσιο… περικοπών στο δήμο.

Πηγή : skai.gr