Περιθώριο μέχρι τις 24 Απριλίου έχουν οι πρώην πελάτες της Energa και της Hellas Power να συνάψουν σύμβαση με άλλο προμηθευτή για την τροφοδοσία τους με ηλεκτρική ενέργεια. Διαφορετικά κινδυνεύουν να τους διακοπεί η παροχή, καθώς μέχρι την ημερομηνία αυτή η ΔΕΗ τους τροφοδοτεί προσωρινά αποκλειστικά με την ιδιότητα του Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου.

Τα παραπάνω επισημαίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η οποία καλεί τη ΔΕΗ να ενημερώσει εγγράφως τους καταναλωτές της κατηγορίας αυτής για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν.

Η ΡΑΕ επικαλείται στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία πολλοί από τους πελάτες που έπαψαν να τροφοδοτούνται από τις δύο εταιρείες (συνολικά περίπου 250.000) δεν έχουν ακόμα επιλέξει τον Προμηθευτή τους.

Η ΡΑΕ, εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή των καταναλωτών μέσης τάσης, καθώς και των μεγάλων μη οικιακών καταναλωτών χαμηλής τάσης, δηλαδή αυτών που έχουν ισχύ παροχής άνω των 25kVA, ότι μετά την άπρακτη παρέλευση των τριών μηνών, δηλ. μετά τις 24/4/1012, και τη μη επιλογή από μέρους τους Προμηθευτή, εφαρμόζεται υποχρεωτικά η διάταξη της παραγράφου 11 του άρθρου 9 του Εγχειριδίου Διαχείρισης Μετρήσεων και Περιοδικής Εκκαθάρισης Προμηθευτών Δικτύου, σύμφωνα με την οποία ο αρμόδιος Διαχειριστής προχωρά σε διακοπή της τροφοδοσίας των εγκαταστάσεων που δεν εκπροσωπούνται από προμηθευτή για το σύνολο του φορτίου τους.

Το γεγονός ότι η ΡΑΕ διαφοροποιεί τους καταναλωτές μέσης τάσης και τους “μεγάλους” της χαμηλής τάσης ερμηνεύεται ως πρόθεση της Αρχής να επεξεργαστεί κάποιου είδους εναλλακτική μεταβατική λύση για τους υπόλοιπους πελάτες και ειδικά για τους οικιακούς καταναλωτές προκειμένου να αποφύγουν άμεσα τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησής τους.

Πηγή: energypress.gr