Έναν χρόνο προσπαθεί να ‘σπρώξει’ η εταιρία την νέα κατηγορία των ‘σέξι’ λεπτών φορητών. Αν και υπάρχουν εταιρίες που έβγαλαν μηχανάκια – στα καταστήματα θα δείτε 4 με 5 σίγουρα, δεν έχει γίνει κάποιο best seller. Και τώρα και άλλη πίεση από τη ‘μαμά-Intel’: μιλά για 75 νέα ultrabook σχέδια που έρχονται σύντομα…

Η Intel λέει ακόμη πως περιμένει τα μηχανήματα να κατέβουν μέχρι και στα $699 όταν σήμερα για τα ultrabook που υπάρχουν συνολικά στην αγορά, αυτές δεν κατεβαίνουν κάτω από τα $800.

Τα νέα σχέδια υπόσχονται και μερικές αναβαθμίσεις όπως οθόνες αφής, Windows 8 και υβριδικά tabletnotebook σχέδια. Τα νέα έρχονται από τον Γενικό Διευθυντή της Intel στο PC client group, τον κο Kirk Skaugen που είπε: “I think we can deliver the best of a tablet, and the best in what (users) know in a notebook.”

Η Intel έχει αρχίσει και μια καμπάνια όπως έχουμε πει με κόστος “hundreds of millions of dollars” για να κάνει γνωστό το όνομα και την ‘ιδέα’ των ultrabook ενώ σχεδιάζει να δημιουργήσει τις “ultrabook experience zones” σε καταστήματα. Από τη άλλη δεν είναι σαφές το πότε θα ξεκινήσουν να βγαίνουν τα νέα σχέδια ultrabook όταν τα Windows 8 δεν αναμένονται πριν το φθινόπωρο.

Τι θα τα ξεχωρίζει;

“Intel plans to ensure ultrabooks have a consistent experience. And if it’s too thick it won’t be called an ultrabook. It won’t be allowed to be called an ultrabook because ultrabook is a trademark of Intel and we can protect the trademark.”

Άρα να έχει βάλει… γραμμάρια το μηχανάκι, έξω από την πασαρέλα.