Η Γουίλιαμς ανακοίνωσε σήμερα ότι η Σούζι Βολφ, η οποία είναι σύζυγος του μετόχου και διευθυντή της ομάδας, Κρίστιαν «Τότο» Βολφ, θα είναι η οδηγός εξέλιξης του μονοθεσίου της ομάδας της Φόρμουλα Ένα.

Η Βολφ, η οποία έχει γεννηθεί στη Σκοτία, μετέχει φέτος για έβδομη σεζόν στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM), ενώ στο παρελθόν έτρεχε σε αγώνες με το επώνυμο Στόνταρντ, που είναι το πατρικό της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βολφ είναι η δεύτερη γυναίκα που προσλαμβάνεται φέτος από ομάδα της Φόρμουλα Ένα, καθώς η Marussia, η οποία δεν έχει βαθμολογηθεί ύστερα από δύο χρόνια παρουσίας στο πρωτάθλημα, ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι έδωσε ρόλο δοκιμαστή στην 32χρονη Ισπανίδα, Μαρία Ντε Βιγιότα.

Ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Γουίλιαμς, Φρανκ Γουίλιαμς, δήλωσε ότι η Βολφ θα βοηθήσει την ομάδα με δουλειά στον προσομοιωτή, ενώ στους ερχόμενους μήνες θα οδηγήσει το μονοθέσιο της ομάδας στην πίστα και θα παρευρίσκεται σε ορισμένα γκραν πρι. «Η Φόρμουλα Ένα είναι η ανώτατη πρόκληση για κάθε αγωνιστικό οδηγό και μου προσφέρει την ευκαιρία να εφαρμόσω και να βελτιώσω τις ικανότητες που έχω αναπτύξει τρέχοντας στο DTM», αναφέρει η Βολφ σε δήλωσή της ενόψει του γκραν πρι της Κίνας και προσθέτει: «Ελπίζω, επίσης, να αποδείξω ότι οι γυναίκες μπορούν να παίξουν ρόλο στα υψηλότατα επίπεδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Η Γουίλιαμς ανακοίνωσε ότι ο «Τότο» Βολφ δεν συμμετείχε στην απόφαση πρόσληψης της συζύγου του, δεδομένης της θέσης του ως διευθυντή της ομάδας. Ο Πάστορ Μαλντονάντο από τη Βενεζουέλα και ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Σένα είναι οι οδηγοί αγώνων της ομάδας, ενώ ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας ο «αναπληρωματικός πιλότος».Αξίζει να σημειωθεί ότι κι άλλες γυναίκες «έτρεξαν» στο παρελθόν σε αγώνες της Φόρμουλα Ένα, ενώ η Ιταλίδα Λέλα Λομπάρντι πήρε μισό βαθμό στο ισπανικό γκραν πρι του 1975, το οποίο διεκόπη μετά από 29 γύρους λόγω θανατηφόρου δυστυχήματος, που κόστισε τη ζωή σε πέντε θεατές.

Πηγή: novasports.gr