Ο άνθρωπος που ηγήθηκε του δικαστικού αγώνα του Αρη, μέχρι τη δικαίωση, με τη συνέχιση του παιχνιδιού με τον Αστέρα Τρίπολης, ο νομικός, κ. Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, σχολίασε την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Superleague.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» της Θεσσαλονίκης, ο κ. Κοντοβαζαινίτης, τόνισε μεταξύ άλλων πως υπήρχαν ασάφειες στη σύνταξη του φύλλου αγώνα από τον διαιτητή, Τριτσώνη: «Προσωπικά από την στιγμή που επικοινώνησε μαζί μου ο πρόεδρος του Άρη και μου διάβασε το φύλλο αγώνα, ήξερα ότι υπάρχουν ελπίδες και ήμουν αισιόδοξος για την τελική έκβαση της υπόθεσης. Υπήρχαν ασάφειες στην σύνταξη από τον διαιτητή ενώ ρόλο έπαιξαν και άλλα γεγονότα, που επιβεβαιώθηκαν, όπως η εκκένωση της εξέδρας για να συνεχιστεί το παιχνίδι που είχε ζητήσει ο διαιτητής αλλά τελικά αποφάσισε να διακόψει τον αγώνα.

Έπαιξε επίσης ρόλο ότι δεν υπήρξε τραυματισμός της βοηθού, όπως φάνηκε από τις επίσημες βεβαιώσεις των γιατρών. Εμείς μάλιστα είχαμε ζητήσει την επανάληψη του αγώνα και όχι την συνέχιση του, αυτό άλλωστε προβλέπει και ο κανονισμός σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά οι δικαστές έκριναν διαφορετικά και είπαν να συνεχιστεί.

Το πιο σημαντικό ρόλο στην δικαίωση μας και στην κρίση των δικαστών ότι ήταν αντικανονική η διακοπή του αγώνα, έπαιξε η ανεπαρκής δικαιολόγηση από τον διαιτητή του αγώνα για τους λόγους που προέβη στην διακοπή. Ανάμεσα σε άλλα γράφτηκε ότι η επόπτης είχε χτυπηθεί στην δεξιά πλευρά ενώ φαίνεται καθαρά στο βίντεο ότι χτυπήθηκε στην αριστερή πλευρά, για τον τραυματισμό εμείς είπαμε ότι δεν υπάρχει και προσποιήθηκε, δεν ξέρω αν όντως είχε τραυματιστεί η επόπτης αλλά εμείς αυτό είπαμε στο δικαστήριο.

Ζητήσαμε επίσης από τους δικαστές να παραπεμφθεί στα πειθαρχικά όργανα ο διαιτητής και η επόπτης αλλά δεν το έκαναν στην σύνταξη της απόφασης»

Για τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων πριν εκδικαστεί η απόφαση :

«Οι πολιτικοί ενδιαφέρονται για την καταπολέμηση της βίας και αυτό τους ενδιαφέρει, δεν είναι κακό αυτό. Οι δικαστές πάντως είναι ανεξάρτητοι και κάνουν αμερόληπτα την δουλειά τους, ούτε δηλώσεις διαβάζουν, ούτε τίποτε, δεν επηρεάζονται από κανένα και έτσι πρέπει να γίνεται»

Τέλος, για τις τοποθετήσεις του προέδρου της ΚΕΔ, ο κ. Κοντοβαζαινίτης και το ποιοι θα διαιτητεύσουν τώρα τον αγώνα είπε :

«Νομίζω ότι είπε την άποψη του και δεν θα πρέπει να τον κακολογούμε για αυτό, δεν έκανε πάντως κριτική στην απόφαση του δικαστηρίου, κάτι που δεν θα ήταν θεμιτό. Κι εμείς από την πλευρά μας θα μπορούσαμε να ζητήσουμε, όπως είχαμε δικαίωμα, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και να δούμε με ποιους μίλησε στην διάρκεια της διακοπής ο διαιτητής αλλά δεν το κάναμε. Η ΚΕΔ τώρα θα πρέπει να ορίσει άλλους διαιτητές για την συνέχεια του αγώνα, μπορεί να το κάνει φυσικά, θεωρώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι με τους ίδιους διαιτητές»

Επιμέλεια: Παναγιώτης Στεφάνου

Πηγή: novasports.gr