Ίσως προκαλεσει τσουνάμι, λένε οι αρχές,

Ένας καταστροφικός σεισμός έγινε στα ανοιχτα της Ινδονησίας νωρίτερα (Μ. Τετάρτη 11/4/2012), θέτοντας σε λειτουργία τον κρατικό μηχανισμό ο οποίος είναι υπέυθυνος για τα τσουνάμι.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 434 χιλιόμετρα ΝοτιοΔυτικά της πρωτεύουσας Banda Aceh, και είχε έντασης 8.6 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ. Το αμερικανικό γεολογικό κέντρο έδωσε τα παραπάνω στοιχεία σχετικά με την ένταση και την τοποθεσία του επίκεντρου της σεισμικής δραστηριότητας. Το βάθος του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα.

Το κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι έδωσε εντολή να προσέχουν για τσουνάμι σε όλο τον ινδικό ωκεανό. Παρόμοια δράση έλαβαν η Ινδονησιακή Μετεορολική υπηρεσία, κλιματολογική και η γεωφυσική υπηρεσία ώστε να είναι σε ετοιμότητα.

Οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι τα παράλια της περιοχής Aceh, ιδιαίτερα το νησί Simeulue, Prih Harjadi, όπως δήλωσε ένας επίσημος εκπρόσωπος των αρχών.

Όπως δήλωσε επίσης: “Τα κύματα είναι δυνατόν να φτάσουν μέχρι και τα έξι μέτρα, τα οποία θα χτυπήσουν το νησί Simeulue”

Οι αρχές διέταξαν την εκκένωση των επικίνδυνων περιοχών και οι κάτοικοι ξεκίνησαν να μετακινούνται σε περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο όπου εκεί θα είναι πιο ασφαλείς.